Нови технологии за интелигентни градове

Здравейте, приятели!

Съвсем скоро стартира 5-то поредно издание на  Smart Cities – изложение и конференция за интелигентни градове, която се организира от Виа Експо. Решенията, които изложителите ще представят, намират приложения във „фасилити“ и „ютилити“ сектора; енергетиката; индустриална и домашна автоматизация; транспорта и др.

Ще се представят M2M решения за интелигентно отчитане; SCADA; автоматика за дома; локализиране на превозни средства; телематични приложения и др. Новост е независимата уеб-базирана платформа за проследяване (D2Sphere). Друго решение за общините ще е система за управление на събирането на отпадъци, базирано на облачните технологии,като услугата помага на общини, сметосъбиращи фирми и гражданите – да бъдат по-информирани по отношение на различните процеси за събиране на отпадъци.

Експерти от Чехия ще запознаят посетителите с иновативна система за преподаване в училищата и детските градини. Между експонатите ще са и фотоволтаични покривни панели, с висока издържливост и ефективност, която може да достигне 18,3% през монокристални и 17% в поликристални модули.

Ще видим и авангардни решения в областта на безжичните мрежови системи; операторските софтуерни решения; ИКТ услугите; системите за управление на енергията и е-здравеопазването. Компанията ще представи на своя щанд системи за мониторинг на трафика; за интелигентно измерване и управление на отпадъците.

От Южна Корея ще се демонстрира интегрирана продуктова линия за управление на отпадъци.  Мобилната лаборатория за измерване на качеството на атмосферния въздух е плод на съвместна работа на няколко български организации. Тя е част от модерен иновативен център за изследване, анализ, наблюдение, моделиране на КАВ, енергийно потребление и емисии парникови газове на местно ниво. Той е единствен по рода си на Балканите, използващ най-съвременните ИКТ.

Конференцията ще се проведе на 7 март. Електронно здравеопазване, големите данни в концепцията на интелигентните градове, смарт фасилити мениджмънт и иновативни технологии за проследяване и моделиране на велосипедните и пешеходни потоци – са част от темите.

За повече информация: Виа Експо www.viaexpo.com

Регистрация за участие в конференциите  

Регистрация за посещение на изложението

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0