Нови 24 проекта по три от мерките по Програма за развитие на селските райони одобри ДФ „Земеделие”

През изминалата седмица на заседание на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) одобрение получиха нови 24 проекта. Инвестициите, преминали на комисия са по Мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, Мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности”, както и по Мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, съобщиха от ДФ „Земеделие”.


По две от най-атрактивните мерки от Програмата за развитие на селските райони, Мярка 312 и Мярка 311 одобрените проекти са 12, като размерът на общите инвестиции е 5, 9 млн. лв. При коректно изпълнение на инвестиционните предложения кандидатите ще усвоят субсидии на стойност 3, 6 млн. лв. Така преминалите на ЕКОП и одобрени проекти по двете мерки от началото на годината стават 202 с обща стойност на одобрената субсидия близо 58 млн. лв.

Предмет на предложените на ЕКОП инвестиции са доизграждане и реконструкции на къщи за гости в областта на селския туризъм, изграждане на фотоволтаични системи, както и за закупуване на специализирана техника и оборудване в помощ на микропредприятия.

През изминалата седмица от ДФ „Земеделие” бяха изплатени и проекти за близо 8 млн. лв. по ПРСР. Преведените средства включват авансови плащания по проекти за създаване на микропредприятия, за залесяване, както и по публичните мерки от Програмата.

                        Източник:  Държавен ФондЗемеделие

3 Comments
 1. iskam po podrobna informaciq za mqrka 112 i za proektite koito sa v sila za 2012.
  molq daite otgovor

 2. Iskam podrobna informaciq za razvitieto na selski turizym,kak stava kandidadstvaneto,iziskvaniq i t.n. blagodarq predvaritelno.

 3. Reply
  Владимир 29.11.2010 at 20:55

  Моля зя подробна информация относно крайните срокове за кандидатстване с проект по мярка 312.
  Предварително ви благодаря!

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0