Нов поземлен кодекс – догодина, сегашният е „нула, абсолютна нула“

„Нула, абсолютна нула“, даде оценката си за Кодекса за поземлените отношения земеделският министър Румен Порожанов днес на пресконференция в МЗХГ. Той припомни, че адвокатска кантора „Георгиев, Тодорови Ко“е избрана за изработване на кодекса с открита обществена поръчка, с договор, за който не се знае дали е легитимен. Служебният министър проф. Христо Бозуков е изпратил на прокуратурата цялата документация по случая.

Румен Порожанов определи като много интересен факта, че комисията, която е трябвало да приеме разработката на кодекса, първоначално е била в състав от над 30 човека, а при второто си заседание те се стопили до трима. В момента се очаква прокурорската проверка, има и съдебен спор.

Новото управление на земеделското министерство е формирало комисия под ръководството на зам.-министър Вергиния Кръстева, която да работи по обединяването на няколко закона, така че да се сътвори нов кодекс или нов закон.

„Ще работим по единен нормативен документ, нека да го видим дали ще е кодекс или закон, но това ще е процес, който ще се опитаме да финализираме догодина“, прогнозира Румен Порожанов.

Министърът допълни още, че на адвокатската кантора, която се зае с разработката на кодекса през есента на миналата година, са изплатени като аванс между 90 и 100 хил. лв.

Новият кодекс, по който се работи в момента, трябва да се напише внимателно, за да не може адвокатското дружество да заведе дело за авторски права върху отделни глави, обърна внимание министърът.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0