Нов Устройствен правилник на МЗХГ реорганизира администрацията и я увеличава с двама

Персоналът в централното управление на главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ е съкратен почти наполовина

МЗХНов Устройствен правилник на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) е подготвен, за да бъде одобрен с постановление на Министерския съвет. С него общата численост на администрацията се увеличава с двама до 656 служители. Предложена е и сериозна реорганизация в дирекциите.

Предвижда се в Политическия кабинет да има ново звено, което да контролира дейността на Разплащателната агенция. В него ще работят 8 човека. Персоналът в дирекция „Вътрешен одит“ ще бъде намален наполовина – от 23 на 11 служители.

Създава се отделна дирекция „Обществени поръчки“ с 11 души, която преди бе към правната дирекция.

Централното управление на главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ е намалено от 68 на 36 човека. Предвидени са два нови центъра за изпитване и сертифициране – в Пловдив и в Русе. В тях ще работят по 8 човека. Дирекцията за директни плащания и схеми за качество, в която имаше 20 служители се преобразува на дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделски парцели“, в която ще работят 53-ма. Увеличава се с четирима персоналът в дирекция „Морско дело и рибарство“. Създава се нова дирекция „Обща политика в областта на рибарството“, в която ще работят 11 човека.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0