Обществено обсъждане на Закона за подпомагане на земеделските производители

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) публикува за обществено обсъждане проекта на Закона за подпомагане на земеделските производители.

Нормативният акт е рамков закон за прилагане на механизмите на Общата селскостопанска политика /ОСП/ в България. Законът урежда изграждането и функционирането на Разплащателна агенция и Интегрирана система за администриране и контрол /ИСАК/, както и основните въпроси, свързани с прилагането на схемите за директни плащания.

Той определя структурите в България, които са оторизирани да прилагат мерките и дейностите включени в ОСП и очертава тяхната компетентност. Законът урежда някои процедури, които регламентите на ЕС предвиждат да бъдат определени на национално ниво и дава задължителна сила на изборa, който България е направила, относно прилагането на схемите за директни плащания. С него се създават правни основания за издаването на наредби по схемите и мерките, включени в ОСП и представя на българските земеделски стопани възможностите, които имат за участие в тях.

Мотивите към Закона за изменение и допълнение на ЗПЗП => Мотиви към ЗИД на ЗПЗП

Проекта на закона може да видите =>ЗИД на ЗПЗП

Предложения по проекта могат да се правят на dppp@mzh.government.bg

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0