Обявен е нов прием по програмата за лозарския сектор

лозяДържавен фонд „Земеделие“ обяви прием на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка Преструктуриране и конверсия на лозя от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор периода 2014-2018 г.

Заявления ще се приемат от 30 май до 7 юни 2016 г. Целта е да бъде усвоен изцяло предоставеният от Европейската комисия бюджет за финансовата 2016 г. Ресурсът, който ще бъде разпределен между одобрените кандидати, е малко над 4.9 милиона лева.

Допълнително изискване към кандидатите в рамките на новия прием е те да заявят авансово изплащане на финансовата помощ, което ще гарантира усвояването на бюджета за финансовата година. Договорите за предоставяне на помощта, сключени с кандидати за финансово подпомагане, подали заявление по време на настоящия прием, ще бъдат прекратявани в случай, че не бъде подадено заявление за авансово плащане в срок до 20 август 2016 г.

Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор се прилага като финансов инструмент в България за периода 2014-2018 г. По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения. Те трябва да са регистрирани като лозарско стопанство, съгласно Закона за виното и спиртните напитки (ЗВСН), както и да имат удостоверение за право на участие по съответната мярка, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

Заповедта за удължаването на срока на прием по мярката и допълнителните изисквания към кандидатите са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

 

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0