Оптимизират се процедурите за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по ОП

С новите текстове се регламентира унифицирана процедура за разглеждане на възраженията на кандидатите, чиито проектни предложения са отхвърлени на етап административна проверка

SchoolПравителството одобри промени в Постановление № 121/2007, което определя реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми, съфинансирани от структурните и кохезионния фонд на Европейския съюз и по Програма ФАР на ЕС. Целта е допълнително да се оптимизират процедурите и да се постигне по-голяма обективност и прозрачност при отпускането на помощта.

Light bulbС новите текстове се регламентира унифицирана процедура за разглеждане на възраженията на кандидатите, чиито проектни предложения са отхвърлени на етап административна проверка и проверка на допустимостта. Предвижда се възраженията да се разглеждат от лица, които не са участвали в първоначалната оценка на проекта. По този начин ще се постигне по-голяма независимост при окончателното произнасяне.

WorkС цел улесняване на бенефициентите по оперативните програми ще бъдат изготвени унифицирани образци на декларациите, уведомителните писма и другите документи, заложени в постановлението.

Източник: „Информация и системи за управление на средствата от ЕС“ в администрацията на Министерски съвет“

4 Comments
 1. Reply
  Anna Georgieva 17.05.2011 at 11:53

  Interesuva me ima li vuzmojnost za poluchavane na direktni plastaniq-za suzdavane na obrazovatelen centur po podgotovka na proekti,v obstina Rodopi/finansirana po PRSR/.

 2. Reply
  Ивайло Янков 02.05.2011 at 10:13

  Здравейте Ивайло,

  Възможно е да кандидатствате по програма „Конкуретноспособност“ – Иновации, но ни трябва повече инфо относно дейността, тъй като е твърде не ясно.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 3. Reply
  Ивайло Пелов 30.04.2011 at 19:12

  Областта на иновацията е водороден двигател.

 4. Reply
  Ишайло Пелов 30.04.2011 at 19:09

  Здравейте,

  Искам да попитам има ли програма за финансиране на иновации и ако има какви са условията и средствата?.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0