Отварят помощта за складиране на свинско за регистрираните по ДДС в ЕС

Заявления за плащане се приемат най-рано 3 месеца след изтичане на договора, а субсидиите се превеждат до 6 месеца след това

свинско месоДържавен фонд „Земеделие“ отвори схемата за подпомагане на частното складиране на свинско месо. От днес в Централно управление на Фонд „Земеделие” – РА – София, ул. „Гусла” 3 се приемат документи на кандидатите.

За финансовата помощ могат да кандидатстват физически и юридически лица, които разполагат с подходящ склад за продължително съхранение на месото. Други изисквания към кандидатите са регистрация по ДДС на територията на ЕС, както и възможност за доказване на собственост върху продуктите, заявени за частно складиране.

По схемата се подпомага частно складиране на прясно охладено свинско месо, което досега не е било складирано. Финансират се количества от поне 10 тона за обезкостено свинско месо и минимум 15 тона продукти като бутове, плешки, котлети и др. Допустимият период за складиране е 90,120 или 150 дни.

Финансовата помощ, която ще получат бенефициентите, зависи от вида на продуктите и времето, за което ги складират, и варира от 168 до 364 евро на тон.

Желаещите да участват в схемата могат да разберат дали са одобрени за частно складиране на свинско месо още на 5-ия работен ден след деня, в който са кандидатствали за предоставяне на помощ. Одобрените кандидати сключват договор за подпомагане с ДФЗ-РА, след което разполагат с 28 дни, в които трябва да доставят месото в склада.

Заявленията за изплащане на помощта по схемата се подават в срок до 3 месеца след изтичането на договора за складиране на свинското месо.

Средствата се изплащат до 120 дни след подаването на заявка за плащане при условие, че бенефициентът е изпълнил всички задължения по договора и е минал през крайна проверка от Фонд „Земеделие”.

Схемата за частно складиране на свинско месо се отваря за четвърти път в България. Целта й е да регулира средните пазарни цени на свинско месо в Европейския съюз, като възстанови пазарното равновесие чрез временно изтегляне на свинско месо от пазара.

Подробна информация за условията за кандидатстване по схемата, както и изискванията към продуктите и кандидатите е публикувана на сайта на ДФ „Земеделие“

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0