ОТЧИТАНЕТО ПО ЕВРОПРОЕКТИ ВЕЧЕ ЩЕ СТАВА ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ

От сега нататък бенефициентите ще имат възможност да  подават и по този начин  всички междинни, годишни и окончателни доклади по проектите си, както и съответните отчетни документи

Цялостната обработка на документи по проекти с европейско финансиране вече ще се осъществява по електронен път. Бенефициентите по оперативни програми вече ще могат да се отчитат електронно чрез Модула за електронни услуги в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН).

Електронното отчитане на проекти е основен компонент на Модула за електронни услуги в ИСУН, което започна миналия месец с подаването на първото проектно предложение он-лайн. От сега нататък бенефициентите ще имат възможност да  подават и по този начин  всички междинни, годишни и окончателни доклади по проектите си, както и съответните отчетни документи. На практика това  увеличава времето, с което кандидатите и бенефициентите разполагат, както за подаване, така и за отчитане на проекти, тъй като не е необходимо да се съобразяват с работното време на администрацията. Важно предимство на системата е, че спестява значителни разходи за отпечатване и копиране на множество документи. Освен това обработката на документи он-лайн съкращава сроковете за отчитане и така осигурява условия за по-бързото възстановяване на средства към бенефициентите.

Електронните услуги в ИСУН могат да се използват от кандидатите и бенефициентите по оперативни програми „Регионално развитие“, „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“, „Транспорт“, „Околна среда“, „Развитие на човешките ресурси“, „Административен капацитет“ и „Техническа помощ“. Очаква се до края на годината повечето от тях да преминат изцяло към електронен обмен на документи.

В модула право на достъп имат:

  • Потенциалните бенефициенти, които попълват, подават и проследяват формуляра за кандидатстване;
  • Бенефициентите, които попълват, подават и проследяват състоянието на отчетни документи он-лайн.

Източник: „Структурни фондове на ЕС“

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0