От днес започва кандидатстването по Програма за подпомагане на лозаро- винарския сектор 2014- 2018 г.

От 17 ноември до 5 декември 2014 г., кандидатите по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г., ще могат да подават заявления за финансова помощ за Кампания 2015 година.

По мярката ще се подпомагат три дейности – конверсия на сортовия състав на насажденията; преструктуриране на лозята ; подобряване на техниките за управление на лозята.
Определеният бюджет за трите дейности до края на финансовата 2015 г. е малко над 4, 4 млн. лева.

Финансова помощ могат да получат производителите, вписани в лозарския регистър, съгласно Закона за виното и спиртните напитки. Програмата покрива до 75% от разходите на бенефициента за изпълнение на конкретни дейности и се изплаща след изпълнение на инвестицията или авансово. Срокът за изпълнение на инвестициите по мярката е до две винарски години (от 1 август на текущата година до 31 юли на следващата година) от сключване на договора за предоставяне на финансова помощ.

Бюджетът по мярката „Преструктуриране и конверсия на лозя” за целия програмен период   2014-2018 г. е 80,81 млн. евро. Само за изминалата финансова 2014 г. са изплатени малко над 32, 158 млн. лв.

 

източник: www.dfz.bg

 

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0