Официално – Свилен Костов е четвъртият зам.-министър в МЗХ

Свилен КостовСвилен Костов е новият заместник-министър на земеделието и храните. Роден е на 11 декември 1978 г. в София. Възпитаник е на Лесотехническия университет,  където завършва бакалавър”Горско стопанство ” и магистратура  “Стопанисване на горите”. Има следдипломна квалификация по „Управление на земи и имоти“ в Университета  по архитектура, строителство и геодезия – София.

От юни  2004 г. до ноември 2013 г. Свилен Костов заема различни позиции в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). От април 2004 г. до декември 2006 г. е експерт в отдел „Финансиране“, след което става главен експерт в отдел „Директни плащания на площ“. В периода 2009-2011 г. е началник на отдел „Директни плащания на площ“, като от декември 2009 г. до октомври 2010 г. изпълнява и длъжността началник на отдел „ИСАК“.

От април 2011 г. до месец ноември 2013 г. е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. През 2014 г. е назначен за съветник на министъра на земеделието и храните.

Той ще отговаря за прилагането на Общата политика по рибарство на ЕС и определянето на националните приоритети в сектора, както и за оптимизиране на поземлените отношения, гарантиращи ефективността на земеползването и увеличаване на доходите от земеделска дейност.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0