Очакваме прехвърляне на средства по Мярка 121!

Похвална е тази информация! След, като стане това прехвърляне на средства реално ще може да се готвят отново проекти за закупуване на земеделска техника, трайни насаждения и т.н.

Похвална е тази информация! След, като стане това прехвърляне на средства реално ще може да се готвят отново проекти за закупуване на земеделска техника, трайни насаждения и т.н.

Подобно прехвърляне на средства се очаква да се случи и за мярка 312 към, която има сериозен интерес от допустимите кандидати по нея. Тъй като има мерки към които няма никакъв интерес и реално не се входират проекти по тях.

Управляващият орган на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. (ПРСР) подготвя промяна на програмата, с която да се прехвърлят средства към Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Целта е да се разреши проблемът с недостига на средства за инвестиции за извънгарантирания бюджет по мярката, включително за земеделска техника, създаване на трайни насаждения, изграждане на системи за напояване на ниво стопанство и др.

Очакваме прехвърляне на средства по Мярка 121!Очакваме прехвърляне на средства по Мярка 121!Очакваме прехвърляне на средства по Мярка 121!

„Ще направим това искане преди Междинната оценка, тъй като всяка страна-членка има право по Регламент 1974/2006 да прехвърля до 1% (26 млн. евро) от бюджета на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони между осите и прехвърляне от мярка в мярка в съответната ос на ПРСР, като и двете се извършват с нотификация към Европейската комисия”, обясни ресорният заместник-министър на земеделието и храните Светлана Боянова. Тя уточни, че прехвърлянето вече може да бъде обосновано с анализ, тъй като проектите по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” са обработени от експертите на Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция, съгласно графика им за работа. Обработването на проектите по Мярка 121 беше едно от изискванията на Брюксел, за да започнат разговори за прехвърляне на средствата, допълни още зам.-министър Боянова.

Предложенията на Управляващия орган от коя точно мярка на ПРСР ще бъдат прехвърлени средствата, ще бъдат обсъдени в рамките на Постоянните работни групи към Комитета по наблюдение, които ще се проведат до края на месеца. Окончателното решение ще се вземе на заседание на Комитета по наблюдение на програмата. След подаване на искането за промяна на програмата, Европейската комисия ще го разгледа и ще прецени дали то съответства на Националния стратегически план на страната и на регламентите на Общността.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0