Още почти 1 млн. лв. получиха МИРГ

976 229 лева преведе ДФ „Земеделие“Разплащателна агенция за проекти на три Местни инициативни рибарски групи (МИРГ). Проекти са по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“ получи 370 778 лв. за три проекта в изпълнение на местната си стратегия за развитие. Групата работи в посока на поддържането на качеството на водата в язовир Доспат, както и за създаването на добри условия за отдих в района на язовира. Местната рибарска група завърши успешно и проект, целта на която е екологичното възпитание. Стойността на изплатената окончателна субсидия по него е в размер на 81 883 лв.

"Старият пристан" на Поморие вече е реновиран

„Старият пристан“ на Поморие вече е реновиран

Изплатената субсидия на община Поморие от 361 693 лв. е за саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Старият Пристан“.  Дейностите са инициирани МИРГ „Поморие -Несебър“.

Безвъзмездната финансова помощ по тези проекти е 100% от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд „Рибарство“ (ЕФР) и 25 на сто – от държавния бюджет.

Местната инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ реализира с проект по Мярка 4.1 от ОПРСР част от стратегията си по изграждането на система за електронна борса за подпомагане на рибарския сектор. По проекта са изплатени 161 873 лв. като безвъзмездната помощ е 60% от размера на извършените инвестиционни разходи.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0