Падат лихвите при рефинансираните кредити от Фонд „Земеделие”по мерки 121, 122, 123, 223, 226, 311 и 312 от ПРСР

Прилагането на схемата ще позволи на по-широк кръг бенефициенти да получат необходимия им финансов ресурс за реализиране на одобрените им проекти по мерки 121, 122, 123, 223, 226, 311 и 312 от ПРСР

SchoolОт 9.0 % на 7.0 % се намалява годишният лихвен процент, при който търговските банки, рефинансирани от фонд „Земеделие”, да предоставят кредити на земеделските производители. Процедурата е одобрена от Управителния съвет на ДФ „Земеделие” и се отнася за отпускането на заеми за изпълнение на инвестиционни проекти по Програмата за развитие на селските райони. Прилагането на схемата ще позволи на по-широк кръг бенефициенти да получат необходимия им финансов ресурс за реализиране на одобрените им проекти по мерки 121, 122, 123, 223, 226, 311 и 312 от ПРСР.

SchoolРешението за намаляване на лихвените равнища на 7.0 % се отнася и за рефинансирането на кредити по Кредитната схема на Фонда за инвестиции в селското стопанство. От 1.0 % на 0.5 % е намален и размерът на събираната еднократна такса за обслужване на отпусканите пряко от ДФ „Земеделие” инвестиционни кредити.

WorkДФ „Земеделие” ще уведоми търговските банки за решението и ще им предложи сключване на договори за рефинансиране на проекти по ПРСР, като списъкът с банките, приели да участват в схемите, ще бъде публикуван на интернет страницата на ДФ „Земеделие”.

SchoolОтчитайки положителните резултати от дългогодишното партньорство с търговските банки, ръководството на ДФ „Земеделие” очаква стартирането на схемата с активното сътрудничество на търговските банки, да доведе до по-голяма ефективност при усвояването на средствата от Европейския фонд за развитие на селските райони.

Източник: ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0