Пари за социални проекти

box3.jpgВъзможност за хората в неравностойно социално положение. Как да получим пари срещу проект

Програмата има за цел да насърчи участието на местната общност в инициативи и дейности, свръзани с:

 • решаване на конкретни социални проблеми
 • подобряване условията на живот
 • улесняване достъпа до информация и обслужване
 • подкрепа и грижи за групи от хора със затруднения
 • повишаване социалната ангажираност на младежите заразрешаване на специфичните импроблеми (общуване, развитие, образование, възможности на пазара на труда и др.)
 • преодоляване социалната изолация на възрастните хора чрез инициативи на взаимопомощ и самопомощ и общуване между поколенията
 • традиционни за общността събития, културни дейности, традиции, занаяти и обичаи, съчетани с доброволчески инициативи за подобряване на жизнената среда или разрешаването на местни проблеми
 • въвеждане и демонстриране на съвременни модели и практики на работа, предоставяне на социални услуги в общността.

Очаква се представените проекти да:

 • представляват инициативи, които са от значение за местната общност
 • предлагат нови възможности и перспективи за хората
 • спомагат за решаването на конкретни социални проблеми или специфични местни нужди, идентифицирани от общността
 • насочени са към подобряване на условията на живот
 • са замислени и изпълнявани от местна организация с подкрепатаи участието на общността
 • предполагат устойчивост на дейностите и резултатите във времето
 • основани са на партньорство между НПО и местната власт
 • водят до конкретно измерими практически резултати
 • предполагат активно участие на хората, към които са насочени
 • стимулират полагането на доброволен труд
 • имат моделен характер, т.е. приложими са и в други населени места ирегиони на страната
 • най-малко 30% от общия бюджет са осигурени от кандидатстващата организация – включително собствени средства, дарения, финансиране от други източници и/или доброволна работа.

Не се предоставя финансиране за:

 • разходи по предварителната подготовка на проекта
 • административни разходи и институционална подкрепа
 • самоцелни ремонтни дейности и офис обзавеждане
 • хуманитарни дейности и спортни инициативи, включително лагери, школи, празници и др
 • дейности в областта на здравеопазването
 • научни изследвания и издателски разходи
 • еднократни мероприятия, срещи, конференции, кръгли маси, освен ако не са обоснована съществена част от дейностите по проекта
 • бизнес инициативи, социално предприемачество, професионално обучение и трудова заетост
 • политическа дейност
 • учредяване на фондове, отпускане на кредити и стипендии.

Продължителността на дейностите по проекта в зависимост от характера и целта им може да е от един до 12 месеца. Максималният размер на финансовата подкрепа е до 6000 лева. Очаква се по-голямата част от постъпилите проекти да търсат финансиране в рамките на 2000 – 4500 лева. Очаква се също кандидатсващата организация да представи минимален собствен /или от други финансови източници/ принос, които да не по-малко от 30% от общата стойност на проекта. Приносът може да бъде финансов или остойностен нефинансов. Като нефинансов принос могат да се представят остойностени дарения, стоки и услуги и положен доброволен труд на база на извършена работа съгласно съответен протокол. Собственият принос следва да се планира така, че поне частично да обезпечава дейностите по проекта по време на изпълнението му.

В рамките на проекти, отговарящи на изброените критерии, програмата финансира и ремонтни дейности и/илиобзавеждане, пряко свързани със създаването на подходящи условия за постигане на целите на проекта.

24 Comments
 1. ЗДРАВЕЙТЕ,
  Питането ми е във връзка с това, как би трябвало да изглежда една добре издържана програма за кандидатстване за евро пари, за изграждане на кризистен център за закрила от домашно насилие…
  Реализируема ли е подобна идея….какъв е пътят за успешен финал?
  БЛАГОДАРЯ

  • Здравейте,
   тази идея би могла да бъде реализирана по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони, в рамките на допустима за финансиране селска община.
   Важно е да уточним, че Вашата инвестицията следва да генерира приход. Препоръчваме Ви да направите една консултация с някой от колегите от консултантска компания NOVEK, като телефони за контакт може да видите в секция: контакти.

 2. Reply
  Димитър Атанасов 07.09.2016 at 18:43

  Здравей ,Иво в моменета разработват проект за създаване на рехабилитация в града Разград за хора в нилеравностойно положение МС и инвалиди късно ли е да кандидатствам туУкрайна по програмата

  • Здравейте,
   информацията, която четете в от 2007г. Към момента тази програма не е активна, като за жалост не бихме могли да предложим еквивалент.
   Инвестиция в създаването на рехабилитационен център е допустима за финансиране по Програма за развитие на селски райони – в рамките на допустим за финансиране селски район. Помощта е в размер на до 75%, като се изисква съфинансиране – от страна на бенефициента и съответно е желателно да разполагате с поне 30% от предполагаемата стойност на инвестицията Ви.

 3. Reply
  Златева 20.07.2016 at 11:01

  Темата е „Пари за социални проекти“, търсят се възможности за хората в неравностойно социално положение, „Програмата има за цел да насърчи участието на местната общност в инициативи и дейности, свръзани с:…“
  За съжаление не видях нищо конкретно и насочващо. Коя е програмата?
  Имам пред вид проект за създаване на инфраструктура за деца и хора с увреждания – място, което да стане привлекателно за местната общност и това да позволи на хората с увреждания да разширяват социалните си контакти и т.н. и т.н. Фонд „Социална закрила“ не приема проектни предложения след 30.06. Има ли други възможности за кандидатстване до края на тази година? Предварително благодаря!

 4. Zdraveite! Priqtno mi e da vidq, che dori v Bulgariq se razvivat podobni iniciativi, zashtoto povecheto hora tvurdqt, che bulgarina ne se interesuva ot nishto. Az sum na 16 i mi hrumna ideqta za edin proekt, koito e malko truden za osushtestvqvane za sujalenie. A ideqta mi e imenno da agitirame nqkoi magazini i restoranti hranata, koqto im ostava, na koqto skoro i izticha sroka na godnost da se nosi v stolove, da se gotvi i da se razdava na gladuvashti hora. Izvinete, no nie horata sme naistina golemi prahosnici, dori ne se zamislqme, che malkoto, koeto nie imame nqkoi hora nqmat dori tova. Zatova mnogo iskam da napravq neshto po vuprosa, vupreki che ot edna strana ideqta zvuchi leko absurdno.
  Bih iskala da se vklucha i v drugi vashi proekti ako nqmate nishto protiv, razbira se. 🙂 Nadqvam se godinite mi da ne sa problem tui kato sum nepulnoletna 🙂 .

  • Reply
   Ивайло Янков 13.07.2015 at 10:37

   Здравейте Ани,
   Ние се занимаваме основно с инвестиционни проекти и за съжаление няма как да Ви помогнем в исканото от вас начинание, колкото и благородно да е то! Също тъка за да участвате по проект ще трябва да имате поне 18 години!

 5. Zdraveite az sam ot Lom i imam golqmo jelanie da zazdam,salon za krasota,ima dostata4no mladi hora okolo men sas talanti v tazi svera,no nqma kade da gi prilagat,prosto iskam malko informaciq kade i kam kogo moga da se obarna za da sazdam proekt za salona,zgradata q imam hora sa6to no parite lipsvat,ako mojete da mi dadete nqkakav adres 6te sam vi mnogo blagodarna.

 6. Reply
  Ивайло Янков 17.08.2010 at 16:31

  Здравейте Лина,

  Не мога да разбера точно каква помощ искате от нас! Моля конкретизирайте се питането

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 7. Reply
  Лина Кръстева 09.08.2010 at 13:33

  Здравейте!
  Бих искала да разбера имаме ли шанс да получим Вашата подкрепа по проект “ Родителско отчуждение“, в който предвиждаме създаване и на консултативен център за родители и деца с подобен проблем. Аз съм от Варна и с помощта и на други финансови подкрепи моят екип се надява да осъществи замисления проект.
  След подаване на документите до колко дни, месеци…можем да получим Вашия отговор за финансиране? Ние ли трябва да споменем конкретната сума за финансиране?
  Благодаря за вниманието!

 8. Reply
  Иавайло Здравков 04.02.2010 at 11:24

  Здравейте отново,

  Незнам какво имате предвид, като казвате да се усвои от някой друг! В монета нещата са така, че ако всичко е изрядно и няма нарушения и несъответствия относно изискванията на програмата невиждам проблем вашия проект да не бъде одобрен. Естествено трябва да е икономически издържан, тоест да покажем, че си заслужава вашия проект да получи средства.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 9. Zdraveite Ivailo,ocarovana sam ot barzia i konkreten odgovor za koeto blagodaria.Imam oste edin vapros koito iskam da go zadam tuk publicno;Kakva e garanciata ce moiat proekt niama da se usvoi ot niakoi drug?Tezi nesta sa publicna taina i ne samo te no tova e vapros s druga temetika.Cakam s netarpenie odgovora vi i da se vpuskame v rabota.

 10. Reply
  Иавайло Здравков 01.02.2010 at 11:46

  Здравейте Нели,

  Екипа на Finansirane.eu и консултантска компания novek може да Ви съдейства при подготовката и управлението на проекта. Както и да Ви осигури консултация от А – Я.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 11. Zdraveite g.Zdravkov.Molia da me nacocite kam koi da se nasoca otnosno naprava na proekt i sledovatelno kade,kak i do koga se kandidatstva?Blagodaria predvaritelno.

 12. намира се в гр.Садово ,не знам нищо за мярка 312,само искам да знам може ли и към кого да се обърна?

 13. Reply
  Иавайло Здравков 18.11.2009 at 15:30

  Здравейте Иван,

  Може да кандидатствате за ремонт на магазин, стига да се намира в една от приоритетните общини по програма „Развитие на селските райони” Мярка 312, тъй като това е основната програма, която финансира подобни дейности.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 14. Искам да си направя ремонт на магазина с пари от наякоя европейска програма.Може ли , и ако да по коя програма?

 15. Reply
  Svetla Georgieva 16.09.2009 at 15:52

  Molia Vi da mi sadeistvate. Iskam da napravia priut za jivotni. kajete mi kakvo e neohodimo i kak da go postigna. Blagodarq predvaritelno.

 16. Reply
  Ивайло Янков 12.01.2009 at 10:36

  Здравей Ваня,
  Можем да ти съдействаме, като те насочим към добри консултанти, които ще ти помогнат.

 17. Zdraveite kazvam se Vanq Foteva i iskam da zadam edin vapros. Bihte li mi kazali kakvo moga da napravq ako iskam da podgotvq proekt t.e. stava vapros 4e iskam da napravq v moeto naseleno mqsto dom za stari hora. Iskam da kandidatstvam za pari po nqkoq programa no ne znaq kakvo trqbva da napravq. Kajete mi kam kogo trqbva da se obarna, po princip imam sgrada koqto ne e moq, a e na ob6tinata i te sa gotovi da mi q otpusnat, no az nqmam predstava kakvo da napravq. Ako nqkoi moje da mi otgovori 6te mu bada mnogo blagodarna? Ako mojete napi6ete mi kade trqbva da otida za da mi podgotvqt proekta i koq programa finansira takiva proekti.

 18. Здравей, Рени

  Би ли си уточнила въпроса?

  Иво ЯНКОВ

 19. Значи е необходимо да имам шапка -някоя организация.Така , сама немога да работя , така ли?

 20. Благодарим за проявения интерес г-н Манов
  На страницата на фондация Лале можете да свалите формулярите за кандидатстване
  Линк към уеб страница: http://www.tulipfoundation.net/id-80/Grant-Programmes.html
  Пожелава ме Ви успех

 21. Reply
  мано иванов манов 24.11.2007 at 20:11

  къде можем да получим формуляр за кандидатстване

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0