Подготвят наредбата за прилагане на подмярка 7.6 за храмовете

църкваРаботният вариант на наредбата за прилагане на подмярка 7.6. „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР 2014 – 2020 г.), е готов. Подмярката, която касае вероизповеданията, трябва да се отвори в седмицата, която започва от 18 април, а приемът на заявления ще продължи четири седмици, според индикативния график на ПРСР за 2016 г. Първото обсъждане на проекта с браншовите организации ще бъде на 15 януари в земеделското министерство.

Финансовата помощ, предоставяна по тази наредба, е безвъзмездна.

За подпомагане могат да кандидатстват местни поделения на вероизповедания, регистрирани като юридически лица. За да са допустими за кандидатстване, те трябва да нямат задължения към ДФ „Земеделие“, както и към държавата.

 

Максималният размер на общите допустими разходи по подмярката за целия период на прилагане на ПРСР 2014 – 2020 г. за един кандидат, е левовата равностойност на 1 000 000 евро. Максималният размер на общите допустими разходи за един проект е левовата равностойност на 400 000 евро.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0