Предлагаме Световният конгрес по лозарство и винарство да се проведе у нас през 2017 г.

Танева и ОренБългария предлага да е домакин на юбилейния 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство, който ще се проведе през 2017 г. Министър Десислава Танева връчи писмо на Жан-Мари Оран, Генерален директор на Международната организация по лозата и виното (OIV), в което заяви желанието на страната ни да организира събитието. Това е и първата заявка, внесена в международната браншова организация, призна по време на срещата с българския земеделски министър г-н Оран.

„Надяваме се този престижен форум да се проведе у нас. Това ще е изключителна възможност за обмяна на опит и добра презентация на страната ни като добра винена дестинация“, заяви министър Танева.

„Вярваме, че събитието ще се състои във вашата страна. България има безкрайно много възможности и едно такова представяне ще позволи на повече хора да се убедят в това“, бе отговорът на Жан-Мари Оран.

По време на конгреса експерти от цял свят ще дойдат на място и ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.През 2017 ще проведе XXXX-тия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и XV Генерална асамблея на Международната организация на лозата и виното (OIV). Той се провежда в рамките на 8 дни и събира над 1000 представители от всички държави членки на OIV. Това е форум, на който се събира международната научната общност и администрацията, която работи в сектора, както търговци и журналисти. По време на него се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята работа от научно-техническо естество по отношение на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството. Членове на ОІV са 46 отделни суверенни държави, 21 от които са страни от Европейския съюз.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0