Предложения в подкрепа на работата по OП "Околна среда"

Управляващият орган на ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.“ приканва бенефициентите на ОПОС да изразят своето мнение за програмата и да подават предложения за подобряване на процедурите и механизмите, свързани с подготовката, подаването, оценката и изпълнението на проектите.

Може да изпращате Вашите въпроси и коментари по настоящите процедури, наръчници, документи и взаимоотношения с междинното звено или управляващия орган, както и предложения за подобряването им, на електронния адрес на програмата: ope@moew.government.bg.

Резултатите от това допитване ще бъдат обобщени и публикувани на страницата на ОПОС.

Източник: ОП Околна среда

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

2 Comments
 1. Аз съм студен в 5 ти курс и смятам дипломната ми работа да е върху това мащина, която да рециклира всичко това ,стъкло пластмасови бутилки,кенове от бира и кола алуминиеви кутийки, каси и др.

 2. Reply
  Н.МИЛАНОВ 17.09.2009 at 12:24

  Здравейте ,

  След съсипването на всичко в тази държава ето че дойде и реда на природа ни .За тези факти сме виновни всички ние които осигуряваме комфорта на тези които я съсипват .С това писмо Ви моля да да започнете Вашата лична борба за прекратяването на всичко ТОВА. България е изправена пред еко катастрофа тъй като са замърсени реки ,морето ,земята с всякакви пластмасови отпадъци.Интересното е че сериозността на еко-начинанията е оставена в ръцете на ДИЛЕТАНТИ пример- ЕКОПАК-www.ecopack.bg.Тяхната web-страница звучи толкова несериозно колкото са самите им инициативи .Поставяне на цветни контейнери ?!?!?/в които всеки изхвърля всичко/само че не-разделно/ Отделен е въпроса че тези контейнери са само в определени градове..Рекламите им с анимационни смехотворни клипове приканващи ни да „изхвърляме разделно“ са част от късогледата им политика /като рекламите са в прайм-тайма/ и др.ЕКОБУЛПАК /www.ecobulpack.com/ това е друг оператор наречен „еко“ незнайно по какви причини ,това си е фирма за събиране /уж разделно/ на смет като „ВЪЛКА“-дано не са се увълчили.На техните web-страници може да насладите на контейнери всякакви цветове без видимата полза от тях.Липсва каквато и да била визия за бъдещето нарастване на отпадъците за иновативност да не говорим.В ромските гета планините от пластмасови отпадъци стават все по-големи./Трябва да е ясно че обложените продукти с еко-такси се плащат от всички нас/индиректно/, избора на най правилната еко-политика е задължение на политиците.В момента аз съм на 41 г. никога не съм виждал по-мръсна държавата в която живея.Не се виждат никакви наченки за ползуването на ноу-хау от страни успешно справящи се с проблема.Късогледството е повсеместно.Инициативата ми за въвеждането на REVERS VENDING MACHINE -МАШИНИ ПОЕМАЩИ ВСЯКАКЪВ АМБАЛАЖ КАТО : стъкло ,пластмасови бутилки,кенове от бира и кола – даващи насреща ваучери или пари ОСТАНА ГЛАС В ПУСТИНЯ.Само ако има материален интерес ще се насърчи рециклирането или връщането на пластмасови ,стъклени и др. бутилки както и алуминиеви кутийки-разделно, които се явяват и най-големия замърсител в случая .МИСЛЯ ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЕДНО МАЛЦИНСТВО ЩЕ БЪДАТ ПРОВОКИРАНИ МАТЕРИАЛНО ДА ВРЪЩАТ ТЕЗИ ОПАКОВКИ..НЯМА ДА ИЗТЪКВАМ КОЛКО Е ВАЖНА ЧИСТОТАТА НА ПРИРОДАТА НИ ТЪЙ КАТО ОТ ТУРИЗМА НИ СЕ АКУМУЛИРАТ НАЙ-СЕРИОЗНИТЕ ПРИХОДИ В ИКОНОМИКАТА НИ.

  ТУКА Е И КОНКРЕТНОТО МИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ А ИМЕННО ПОСТАВЯНЕТО НА – [REVERSE VENDING MACHINE] -МАШИНА ПОЕМАЩА ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ/СПОРЕД ЦВЕТА !?!?/,СТЪКЛЕНИ – СПОРЕД ЦВЕТА НА СТЪКЛОТО,АЛУМИНИЕВИ/МЕТАЛНИ/- КУТИЙКИ ОТ БИРА .САМИТЕ МАШИНИ ДАВАТ ВАУЧЕРИ ИЛИ МОНЕТИ СПОРЕД СПЕЦИФИКАЦИЯТА И ЦЕНОРАЗПИСА ИМ. ТОВА Е ЕДНА ИНВЕСТИЦИЯ В БЪДЕЩЕТО/ РАЗБИРАЙТЕ ПО-МАЛКОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ/

  ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЕЗИ МАШИНИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ НА ТОЗИ WEBSITE: http://www.envipco.com .ТОЗИ ТИП МАШИНИ УСПЕШНО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ОТДАВНА В ЕСТОНИЯ,ГЪРЦИЯ,ЯПОНИЯ,МАЛТА, ФРАНЦИЯ и много др. държави .В Гърция СПОНСОР на инициативата за тези машини е „АЛФА БАНК“.Мисля че след безсмислиците на ЕКОПАК ,БУЛПАК и всичките им производни е дошъл момента за тотален анализ на цялата еко-политика в България.Мисля че след като чистотата касае всеки един от нас не можем да оставим всичко това в ръцете на хора не търсещи нови и иновативни решения касаещи чистотата на градовете и природата ни.

  Отдавна Европейския съюз ни критикува за бавното въвеждане на иновативни практики като повсеместна цифровизация, съобразяване с инвалидите на всички сгради, превозни средства и др.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0