Преработвателната мярка 4.2 се отваря в началото на ноември

Мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ ще бъде отворена за прием в началото на ноември. Тази седмица или в началото на следващата ще бъда обнародвана наредбата за прилагането й. Това съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева.

Също през ноември ще тръгне и мярка 4.1.2 за инвестиции в малки земеделски стопанства, допълни Василева. Това ще е първото отваряне на подмярката в настоящия програмен период.

По мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ Комитетът по наблюдение ще се събере на 25 октомври, след което ще бъде публикувана наредба за прилагането й. Лозана Василева смята, че мярката ще стартира тази година.

Относно методиката за прилагане на мярка 14 за хуманно отношение , която ще е отворена до 31 октомври, зам.-министърът поясни, че към областните дирекции на ДФ „Земеделие“ са изпратени официални указания. Те ще бъдат сведени до животновъдите и ще отговорят на въпросите им, така че „те няма да бъдат връщани за допълнителни документи“, каза Лозана Василева.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0