Приемът по мярка 4.2 започва на 30 ноември при бюджет 100 млн. евро

консервно предприятиеМярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ ще бъде отворена на 30 ноември т.г., а приемът на проекти ще продължи три работни седмици до 18 декември. Това се вижда от публикуваната на страницата на Министерството на земеделието и храните заповед на аграрния министър Десислава Танева.

Бюджетът по мярката ще е 100 млн. евро. Той може да бъде променян при наличие на условия по чл. 40 ал. 3 на Наредба 20 от 2015 г., се казва в заповедта. Цитираният член и алинея гласят: „Класираните заявления за подпомагане с еднакъв брой точки, за които е наличен частичен разполагаем бюджет при класира- нето по ал. 2, се одобряват след изменение на бюджета, определен в заповедта на министъра на земеделието и храните по чл. 34, ал. 1 за съответния период на прием.

В рамките на периода на прием не са допустими разходи за интергирани проекти и за проекти за колективни инвестиции с изключение на разходи за колективни инвестиции, представени от признати групи или организации на производители, гласи заповедта.

Припомняме, че бюджетът по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ бе 150 млн. евро.

Бюджетът по мярката за младите фермери 6.1 бе 35 млн. евро.

Кандидатите за земеделска техника по старата мярка 121, която бе отворена извънредно през септември, бе 50 млн. евро.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0