Проекти за туристически дейности по мярка 6.4.1 ще са възможни в края на годината

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева съобщи наскоро в Пловдив, че проектонаредбата за прилагане на мярка 6.4.1 “Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности” от ПРСР ще бъде публикуван за обществено обсъждане съвсем скоро. Основните дейности, за които ще може да се кандидатства за финансиране, са производство, услуги и занаяти.

Относно финансирането на проекти за селския туризъм, Лозана Василева информира, че това направление по мярка 6.4.1 няма да тръгне сега, а вероятно към края на годината. Така тя отговори на въпрос от страна на винопроизводители дали ще е допустимо финансирането на обекти за винен туризъм.

Предстои по-подробна комуникация с Европейската комисия, която ще касае именно условията за участие в направлението за туристически дейности, допълни Лозана Василева.

За мярка 6.4.1 предварителната информация е, че максималният размер на заложените разходи в проектите ще е 600 хил. евро, а минималният – 200 хиляди. Очакваният бюджет ще е 100 млн. евро.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0