Развитие на програма „Аквакултури“ към 1.06.11г.

Към края на декември 2010 г. общият брой регистрирани проекти е 122. Общият брой подписани договори / одобрени проекти е  44, а общият брой на изплатените проекти е 19

wacom_by_artdesigner_lvКъм момента /1 юни 2011 г./ ОП “Рибарство” също бележи напредък. За прием на проекти са отворени 15 мерки от Оперативната програма за развитие на сектор “Рибарство” /ОПРСР/ в сравнение в края на 2009 г. когато са били отворени само 5 мерки. Общият брой регистрирани проекти по програмата са 140. Подписаните договори/одобрени проекти/ за периода е 48, като 23 проекта са изплатени. Общо договорираните средства са за над 21 млн. евро или 20,17 % , а общо изплатените средства са за над 4,5 млн. евро или 4,8 %.

scetchbook_by_artdesigner_lvЧленовете на комитета приеха годишния доклад за изпълнение на ОПРСР за 2010 г., както и предложението на зам.-министър Димитров, който е и председател на комитета,  в следващия годишен доклад по изпълнението на Оперативната програма да се отбележат действията за управление на риска на програмата за бъдещ период.

wacom_by_artdesigner_lvСтефанос Самарас,  сподели напредъка на програмата спрямо предходната 2009 г.  Той отбеляза като положителни стъпки одобрението и сертифицирането на Местните инициативни рибарски групи, подписването на споразумение с Националния гаранционен фонд /НГФ/ за облекчаване финансирането на проекти по ОП “Рибарство” и отварянето на нови мерки, но уточни че този напредък не е достатъчен и е необходима още работа, за да се ускори усвояването на средства.

scetchbook_by_artdesigner_lvБяха приети решения за облекчаване на административни процедури, чрез преглед и промяна на законовата и подзаконовата нормативна база за прилагане на ОПРСР. През следващите три месеца ще се предприемат действия за интензивни консултации за потенциалните бенефициенти по програмата.

WorkКъм края на декември 2010 г. общият брой регистрирани проекти е 122. Общият брой подписани договори / одобрени проекти е  44, а общият брой на изплатените проекти е 19.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0