Разработена е единна терминологична база данни за работа с европейското законодателство

Разработена е единна терминологична база данни за работа с европейското законодателство. Eдинна терминологична база данни за работа с европейското законодателство е разработена в рамките на проект „Повишаване на знанията и информираността на служителите в държавната администрация за работа с европейското законодателство”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет”, съфинансиран чрез Европейския социален фонд.

Основна цел на проекта е създаване и укрепване на Центъра за преводи и редакции към министъра на държавната администрация и административната реформа като терминологичен център и терминологична база данни в областта на нормативната уредба и достиженията на правото на ЕС (acquis).

В рамките на проекта са проведени обучения на служителите от централната, областните и общинските администрации за работа с актовете и терминологичните бази данни на европейските институции, както и е разпространен многоезичен терминологичен речник до всички централни, областни и общински административни структури.

Източник: ОП Структурни фондове на ЕС

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0