Режат за мерки 10 и 11 некоректните бенефициенти по старата мярка 214

биоземеделиеНова методика, за която е издадена заповед на земеделския министър Христо Бозуков от 17 март, ще бъде отреже напълно или частично плащането по агроекологичната мярка 214 от Програмата за развитие на селските райони в периода 2007-2013 г. Целта на методиката е да се изключат от бъдещо финансиране некоректни бенефициенти и така да се освободят средства за мерки 10 „Агроекология и климат“ и 11 „Биологично земеделие“, при които има бюджетен дефицит.

Според публикуваната на сайта на МЗХ методика (виж рубриката „Актуално“) финансовата помощ се отказва изцяло за дейностите по подмярка „Биологично земеделие“, ако се установи, че договорът с лицето, което осъществява контрол върху парцели или пчелни семейства, е прекъснат и неподновен в годината на кандидатстване. Помощта се отказва напълно и когато земеделският стопанин възпрепятства проверките на място. Отказът важи и за биологични пчелари, за които се установи, че отглеждат по-малко от 20 пчелни семейства.

Намаляване на субсидиите по мярка 214 се прилага при установено наддеклариране на площи или брой животни, или пчелни семейства. В тези случаи подпомогането ще изчислява на база на реалните данни.

В случай, че биологичните стопанства в преход са надхвърлили минималните периоди за този етап (да са в преход), „не се предоставя финансово подпомагане за площите и пчелните семейства, заявени за подпомагане по дейност за преминаване към биологично земеделие (периода на преход) като установеният размер се изключва от избираемия за подпомагане“.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0