Само за 10 общински проекта по мярка 321 ще има удължаване на ПРСР 2007-2013 г.

По изключение ще бъде даден шанс на няколко общини да довършат проекти за десетки милиони лева до края на ноември

пътУдължаване на срокове за изпълнение и изплащане на проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. по изключение ще бъде допуснато единствено за 10 проекта по мярка 321. Това съобщи днес в Пловдив земеделският министър Десислава Танева, която взе участие в тържествата за 70-годишния юбилей на Аграрния университет.

Общините бенефициенти на десетте проекта не са подали заявки за окончателно плащане в рамките на срока, който изтече. „Ако до края на ноември тези проекти се завършат, само за тях може да се допусне едно ново удължаване, за да могат да бъдат отчетени, а не да се загубят средства“, посочи Танева. Тя уточни, че проектите са на стойност от десетки милиони.

„Принципно няма как да удължим сроковете, защото това би означавало и много работа по приключването и разплащането, а всичко това трябва да се свърши до края на годината. Освен това в момента приключва контрактуването на одобрените проекти на кандидати по мярка 121, която бе отворена с извънреден прием. Те също трябва да се изпълнят и заявят за плащане“, добави земеделският министър.

На въпроса възможно ли е бюджетът на предходната ПРСР да се усвои на 100%, министър Танева се усмихна и обясни, че до момента нито една държава членка не е постигала подобен резултат. „Но ние очакваме много добри резултати при приключване на ПРСР – между 92 и 93%. Това за първия програмен период на страна членка е един наистина много добър показател“, смята Танева.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0