Светият Синод забрани да се участва с проекти по мярка 7.6 от ПРСР

IMG_003811111111111111111Светият Синод забрани на поделенията си – митрополии, църкви, манастири и други, да участват с проекти по мярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата” от новата Програма за развитие на селските райони. Решението за това е било взето на днешното заседание на Синода.
В прессъобщението се казва, че решението е взето „във връзка  с несъгласие на Св. Синод с определени условия в новата Наредба за прилагане на подмярка 7.6″.
По-късно от Синода са посочили като причината за решението изготвянето на наредбата без да е поискана позицията на Българската православна църква като заинтересована страна. „Работната група на Синода е направила такова становище. Българската православна църква с нейните храмове и манастири е най-големият бенефициент. Комисията е разгледала подробно наредбата, дала е становището си, но то не е било взето предвид. Засега се стопира кандидатстването, докато се осъществи диалогът с Българската православна църква и се вземат становищата й предвид“, заявява пред sofia.topnovini.bg началникът на Връзки с обществеността в Светия Синод Александра Карамихалева.
С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0