Световният конгрес направи тур из български винарни

 

Четвъртият ден от официалната програма на 40-тия Световен конгрес по лозарство и винарство беше отреден за мащабен винен тур, който стартира от столицата, премина през Благоевград, Пловдив и завърши с винарната на Кatarzyna в гр. Хасково.

По време на тура участниците изминаха над 600 км. и се запознаха отблизо с производството на местните изби, където имаха възможността да дегустират уникални за България сортове вина и да се насладят на едни от най-живописните родни кътове.

След провеждането на тридневни технически срещи, на които теоретично бяха засегнати теми и въпроси с глобално и локално значение, специалисти и технолози организираха разширени дискусии и обмениха професионален опит и мнение.  Акценти от представените презентации бяха теми като “Предвиждане на климатичните промени до 2100 г.”, “Изследване между географските наименования” и “Доброто качество на виното и социалната отговорност на винарните”. Програмата продължава с посещения на място на популярни родни винарни, които ще представят уникалните български вина, тяхната история и традиции.

Винения тур по българските изби завършва отново в столицата, където на 2-ри юни ще се състои 15-тата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV), на която по всички поставени теми ще се вземат финални решения за предстоящите 10 години в световното винопроизводство.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0