Списък на общините, намиращи се в селските райони на Република България

Ако населеното място, където се намира стопанството Ви, или населеното място, в което искате да развивате дейността си, се намира в някоя от по-долу изброените общини, това означава, че населеното място е в така наречения селски район.

Списък на селските райони

Област

Община

1.

Благоевград  

Банско, Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово, Якоруда

2.

Бургас

Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе, Царево

3.

Варна

Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово

4.

Велико Търново

Елена, Златарица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Сухиндол

5.

Видин

Белоградчик, Бойница, Брегово, Грамада, Димово, Кула, Макреш, Ново село, Ружинци, Чупрене

6.

Враца

Борован, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол, Мездра, Мизия, Оряхово, Роман, Хайредин

7.

Габрово

Дряново, Севлиево, Трявна

8.

Добрич

Балчик, Генерал Тошево, Добрич-селска, Каварна, Крушари, Тервел, Шабла

9.

Кърджали

Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Момчилград, Черноочене

10.

Кюстендил

Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Невестино, Рила, Сапарева баня, Трекляно

11.

Ловеч

Априлци, Летница, Луковит, Тетевен, Троян, Угърчин, Ябланица

12.

Монтана

Берковица, Бойчиновци, Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново, Лом, Медковец, Чипровци, Якимово

13.

Пазарджик

Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Лесичово, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Септември, Стрелча, Сърница

14.

Перник

Брезник, Земен, Ковачевци, Радомир, Трън

15.

Плевен

Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Кнежа, Левски, Никопол, Пордим, Червен бряг

16.

Пловдив

Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, „Марица“, Перущица, Първомай, Раковски, „Родопи“, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря

17.

Разград

Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Самуил, Цар Калоян

18.

Русе

Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле, Ценово

19.

Силистра

Алфатар, Главиница, Дулово, Кайнарджа, Ситово, Тутракан

20.

Сливен

Котел, Нова Загора, Твърдица

21.

Смолян

Баните, Борино, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Неделино, Рудозем, Чепеларе

22.

София област

Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч

23.

Стара Загора 

Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан

24.

Търговище

Антоново, Омуртаг, Опака, Попово

25.

Хасково

Ивайловград, Любимец, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Стамболово, Тополовград, Харманли

26.

Шумен

Велики Преслав, Венец, Върбица, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Нови пазар, Смядово, Хитрино

27.

Ямбол

Болярово, Елхово, Стралджа, Тунджа

671 коментара
 1. […] Вижте – Списък на общините в селски райони […]

 2. […] Вижте – Списък на общините в селски райони […]

 3. Reply
  Гергана Николова 06.08.2019 at 16:35

  Здравейте!Имам масивна къща в с.Костенец.Искам да направя къща за гости.Какви документи ми трябват , за да мога да кандидатствам по ерошейски програми.Благодаря Ви предварително.

 4. Reply
  Лиляна Златева 12.02.2018 at 21:29

  Здравейте,
  Възможно ли е кандидатстване по ПРСР, мярка 6.4 , за изграждане на Дом за възрастни хора от най-съвременен тип в селище от общ. Поморие, обл.Бургас , върху собствен имот и ако е допустимо, дава ли се възможност за разширяване на имота чрез закупуването на продаващ се в съседство подходящ за целта имот?!
  Има ли някаква предварителна нагласа, с приоритет за одобрение да бъдат проекти представени от северозападна и централна северна България ?!
  Поздрави – Л. Златева

 5. Reply
  Миглена Колева 10.12.2017 at 1:00

  Село Детманци община Луковит попада ли в селските райони

 6. ZDRAVEITE MOETO PITANE E OTNOSNO PREDSTOI MI ZAKOPYVANE NA PARCEL NO DO TAM PARI4KI NQMA ZATYI ISKAM DA POPITAM GRAD HASKOVO DALI POPADA V SPISAKA IMOGA LI DA KANDIDATSTVAM PO PROGRAMA ISKAM DA NAPRVQ EDNO BASEIN4E S KAFENCE

 7. Reply
  Христина Гръблева 12.05.2017 at 11:01

  Община Минерални Бани Хасковсо дали попада в спъсъка за 6,4.селски райони

 8. Reply
  Христина Гръблева 12.05.2017 at 11:00

  Община Минерални Бани Хасковско дали попада в списъка за да може да се кандидатства по 6,4

  • Здравейте,
   къщи за гости ще бъдат финансирани при изключително ограничени условия, като за целта предстои да бъде подготвен допълнителен списък с райони, които по икономическо и статистическо значение са с развитие на алтернативен туризъм. До края на месеца очакваме да се започне работа по проекта на наредбата, с която да бъдат ясно регламентирани условията за допустимост и кандидатстване. Моля, следете информацията на сайта. Поздрави.

 9. Reply
  Нели Събева 20.04.2017 at 19:50

  Здравейте , семейството притежаваме къща в гр.Каварна .Къщата е строена през 1919год. масивна каменна къща . Искаме да я превърнем в къща за гости . Какви са шансовете ни?
  Р.Р. Парцела е 600м2, къщата е 147м2.Лицето и е 30м/л.

  • Здравейте,
   инвестиции в къщи за гости ще бъдат допустими по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони, но при изключително ограничени условия. Предстои да бъде подготвен допълнителен списък с райони, които по икономическо и статистическо значение са с алтернативен туризъм и които са различни от вече съществуващият списък със селски райони! Към момента такъв списък не е публикуван за обществено обсъждане, но предполагаме, че това ще се случи след средата на годината. В тази връзка, не можем да кажем със сигурност дали ще бъдете допустим кандидат.

 10. Здравейте! Не намирам информация за ибщина Свищов влиза ли в субсидираните райони и кои села евентуално от нея община визат? Благодаря

 11. здравейте имам двуетажна масивна къща в гр Шипка , емблематично място за всеки Българин. Въпросът ми е дали може да се финансира от някаква програма за къща за гости нямам идея дали попадаме в регистрите на България за туристическа дестинация но няма как да не е имаме храм паметник имаме връх Шипка имаме тракийски гробници имаме парк Бузлуджа хиляди туристи се изсипват тук остава и да не е голям смях ще бъде.

 12. Reply
  София Тотева 13.01.2017 at 15:12

  Здравейте, имаме парцел в с. Ракиловци, община Ковачевци, област Перник. Попада ли под обхвата на програма за развитие на селските райони? Искаме да кандидатстваме за строеж на Къща за гости.

  Благодаря предварително.

  • Здравейте,
   стана ясно, че инвестициите в къщи за гости са допустими за финансиране по мярка 6.4, но при изключително ограничени условия. Предстои да бъде изготвен списък с райони, които по икономическо и статистическо значение са с алтернативен туризъм. Към момента този списък не е актуален, но се надяваме, че до средата на година ще има поне негов проект – публикуван за обществено обсъждане.
   Мярката предстои да отвори за прием през ноември 2017г., но предвид политическата ситуация в страната е възможно да остане за първото тримесечие на 2018г.

 13. Здравейте !!!
  Имам къща в труднодостъпен район, общ. Правец. Кандидатствах по проект чрез консултант, но след като инвестирах в документи и разрешителни, ми беше обяснено, че не мога да кандидатствам докато до обекта не се изгради път.
  Това фактор ли е за да не мога да осъществя замисъла си за къща за гости..

  • Здравейте,
   стана ясно, че инвестициите в къщи за гости са допустими за финансиране по мярка 6.4, но при изключително ограничени условия. Предстои да бъде изготвен списък с райони, които по икономическо и статистическо значение са с алтернативен туризъм. Към момента този списък не е актуален, но се надяваме, че до средата на година ще има поне негов проект – публикуван за обществено обсъждане.
   Мярката предстои да отвори за прием през ноември 2017г., но предвид политическата ситуация в страната е възможно да остане за първото тримесечие на 2018г.
   Относно изграждането на пътя – без Наредба, с която да бъдат ясно регламентирани условията за кандидатстване – нито можем да потвърдим, нито да отречем информацията, с която разполагате.

 14. Reply
  снежана георгиева 24.12.2016 at 15:34

  Здравейте ! Притежатели сме на урегулиран парцел от около 750кв.м с виза за проектиране в с.Велика ,община Царево. Какви възможности имаме за кандидатстване по актуални проекти

 15. Reply
  Петрова 15.12.2016 at 16:06

  Здравейте,

  Бих искала да попитам село Ситово, община Ситово, област Силистра попада ли под обхвата на допустимите за финансиране селски райони по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони?

  • Здравейте,
   община Ситово – попада под обхвата на допустимите за финансиране селски райони. Но през този прием, се очаква да бъде публикуван допълнителен списък с райони – за инвестиции, свързани с къщи за гости и развитие на алтернативен туризъм. Уточнете какъв тип е Вашата инвестиция.

 16. Reply
  Николина Иванова 12.12.2016 at 16:02

  Здравейте !
  село Драговищица дали се води към населените места в София област подходящи за кандидатстването по програмата

 17. Здравей те искам да попитам моето населена място село Стара Река община Сливен мога ли да кандидатствам по тази програма? Искам да създам конна база.

 18. Reply
  Кольо Вълков 01.11.2016 at 22:59

  Здравей те искам да попитам моето населена миясто село Софрониево община мизия мога ли да кандидаствам по тази програма искам да си отвория малак семеен ресторант

  • Здравейте,
   община Мизия попада в списъка с допустими райони за подпомагане по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони.
   Към момента не е ясно дали за този тип инвестиции ще важи актуалният списък със селски райони, или ще ги причислят към новия списък, който предстои да бъде пуснат за обществено обсъждане и към който ще спадат инвестициите в къщи за гости и производни. За да Ви дадем актуална информация, предпочитам да не се ангажирам с категоричен отговор, за да не Ви подведа. Предполагаме, че инвестиция като Вашата ще бъде допустима – в сегашния списък с допустими общини. Моля, следете актуална информация на сайта. Веднага щом я получим – ще я качим.

  • Reply
   Пепа Бербова 21.11.2016 at 18:14

   Село Лесово, община Елхово- попада ли в списък за субсидиране на довършителни работи.

  • Здравейте,
   да, общината и населеното място попада в допустимите за финансиране селски райони.

 19. Reply
  Славена 20.10.2016 at 22:30

  Здравейте, имам имот в гр.Шипка, община Казанлък. Бих желала да го превърна в къща за гости . Не откривам Община Казанлък в никой от списъците. Възможно ли е да кандидатствам ?

 20. Reply
  Евгений Кирилов Бояджиев 05.10.2016 at 11:43

  Притежавам имот в с. Славщица, община Угърчин, област Ловеч. Мога ли да кандидатствам по програма за развитие на селски туризъм?

 21. Reply
  Валентина 26.09.2016 at 17:35

  Казанлък не фигурира нито в единия нито в другия списък!В крайна сметка какъв район е?С развит селски туризъм или не?

  • Уважаема г-жо,
   за да фигурира в списъка със селски райони, общината следва да има не повече от 30 000 души население. Община Казанлък – към 31.12.15г. – разполага с над 83 500 души население, следователно и не попада в списъка със селски райони. Списъкът с населени места с развит масов туризъм е изготвен по други критерии, като както е посочено не фигурира и там! В рамките на област Стара Загора са посочени допустимите общини, които са: Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан.

 22. Reply
  Месут МЕХМЕД 18.09.2016 at 10:00

  Здравейте, имам 2 дка земя в регулация на идеално главен път между Карджали и Момчилград /с.Глухар/. Имам на идея да построя голямо хале което ще се състои от автомивка, Пункт за технически прегледи /ГТП/, сервиз смяна на масла и сервиз смяна на гуми. Дали е възможно финансиране по Програма за развитие на селски райони, за развитието на неземеделски дейности.
  Благодаря предварително.

  • Reply
   Месут МЕХМЕД 04.10.2016 at 9:32

   ///стига населеното място – предвидено за Вашата инвестиция да попада под обхвата на общините от селските райони – да, бихте могли да кандидатствате по Програма за развитие на селски райони.///

   с.Глухар е към община Кърджали, откъде мога да го разбера дали попада под обхвата?

  • Здравейте,
   стига населеното място – предвидено за Вашата инвестиция да попада под обхвата на общините от селските райони – да, бихте могли да кандидатствате по Програма за развитие на селски райони.
   В рамките на област Кърджали, допустими за финансиране са следните общини: Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Момчилград, Черноочене.

 23. Здравейте,
  Бих искал да попитам дали село Стража намиращо се на територията на община Търговище, е сред приоритетните за финансиране райони ?

  • Здравейте,
   не – село Стража, община Търговище не е сред допустимите за финансиране селски райони. В рамките на област Търговище, допустими за финансиране са следните общини: Антоново, Омуртаг, Опака, Попово.

 24. Здравйте,
  С. Белица Ихтиманско дали влиза в списъка за финансиране за селско стопанство. Благодаря

 25. Здравейте имаме къща в село Дибич до гр.Шумен, възможно ли е финансирането по проект за къща за гости?
  Едно празно дворно место за басеин с няколко масички коктейл – бар или нещо такова.

  • Здравейте,
   село Дибич (община Шумен) не попада в списъка с допустими за финансиране селски райони. В рамките на област Шумен, допустими за финансиране са следните общини: Велики Преслав, Венец, Върбица, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Нови пазар, Смядово, Хитрино.

 26. Здравейте,има общински парцел в гр.Омуртаг ,близост до язовир, има ли вероятност за подпомагане на изгаждане на къмпик терен с ресторант и др.

  • Здравейте,
   бихте могли да реализирате идеята си по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИ РАЙОНИ.
   за повече и по-подробна информация, заповядайте на среща в някой от офисите ни в страната, които може да видите в секция: контакти.

 27. Reply
  Галина Петрова 12.08.2016 at 22:49

  Здравейте ,имаме имот в с.Кумани,което се намира чежду Дряново и Трявна.Можем ли да кандидатстваме за финансиране за селски туризъм

 28. Reply
  Цветослава Иванова 27.07.2016 at 16:34

  Здравейте,
  Искам да направя/реставрирам/ къща за гости или семеен хотел в с.Лозенец, Бургас. Въпросът ми е дали спада в списъка за подпомагане за туристически дейности?

 29. Здравейте имам земя в с.Маринка на 14 км от Бургас може ли да кандидатствам за конна база .

  • здравейте,
   за жалост селото попада в община Бургас, която е недопустима за финансиране по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони.

 30. Reply
  Борислав 13.05.2016 at 8:53

  Здравейте!

  Имам имот в с. Бистрица и още един в с. Железница, Столична община, но и в двата случая не намирам информация дали селата попадат в рамките на изискванията на мярка 6.4. Бихте ли ми разяснили дали мога да кандидатствам за субсидия с цел построяване на къща за гости в някое от посочените села?

  Благодаря предварително!

  • Здравейте,
   Столична община не попада под обхвата на допустимите за финансиране селски райони. В рамките на област София, допустими са следните общини: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч.

 31. Reply
  Женя Захариева 26.02.2016 at 16:51

  Здравейте, мога ли да кандидатствам по някоя програма за откриване на фризьорски салон или за модернизация на вече действащ във Видин?

 32. Здравейте, имаме дворно място със стара постройка в с. Могилово, обл. Чирпан. Можем ли да кандидатстваме по програмата за развитие на селски туризъм? Идеята e да се строи къща за гости или малък семеен хотел.

  • Reply
   Борисова 01.06.2016 at 16:23

   Здравейте,
   Имаме къща в Община Златоград, за коята имаме идея да се направи къща за гости.Има ли възможности да кандидатстваме по програмата за развитие на селски туризъм без процентно участие с парични средства.

 33. Здравейте ,
  Ние сме малка семейна фирма , и основната ни дейност е с недвижими имоти и също така управляваме малък кафе – ресторант в ваканционен комплекс в Свети Влас.
  Имаме наследствени земеделски земи в с.Горица ( община Поморие ) но са без стопански постройки .
  Имаме идея да развиваме много популярният в Италия агротуризъм .
  С тази земя бихме ли могли да кандидатстваме по някоя програма и били било възможно да се построи на тази земя сграда ( тип семеен хотел ) !

  Също така в момента разглеждаме и няколко стари къщи почти разрушени и нуждаеше се от капитален ремонт . Ако закупим такава къща бихме ли могли да кандидатстваме по вашите програми ?
  Къщите са в други общини – Габрово , Малко Търново и други !
  Поздрави :
  Кирил и Велина Калеви

  • Здравейте Кирил и Велина.

   Бихте могли да кандидатствате по Програма за развитие на селски райони, както за развитието на земеделски дейности, така и за развитието на неземеделски такива.
   Кандидатстване за развитието на неземеделски дейности, се осъществява по мярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, като за този тип инвестиции, Програмата изисква да попадат под обхвата на допустим за финансиране селски район. Изчерпателен списък на селските райони, бихте могли да видите на следния линк: https://finansirane.eu/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B8/.
   Община Габрово, вкл. и град Габрово са недопустими за финансиране по въпросната мярка. Обърнете специално внимание и на населените места и курортни селища с развит масов туризъм, които няма да бъдат подпомагани по тази мярка. Екипът на Finansirane.eu остава на разположение за допълнителни въпроси, които може да зададете както тук, така и на телефон: 02/ 489 69 59.

   Поздрави и приятен ден.

 34. Здравейте, искам да знам дали Кошарна (област Сливо Поле) попада в списъка с допустими за финансиране селски райони? Благодаря предварително.

  • Здравейте,

   село Кашарна, община Сливо поле; област Русе, попада под обхвата на допустимите за финансиране селски райони.

 35. Здравейте, преди известно време ,закупихме стара къща с дворно място, може ли да кандидатстваме за финансиране по някакъв проект? Вторият ми въпрос е в същото село има старо училище,за което имам някакви планове, възможно ли е финансиране по някакъв проект? С.Кошарево, община Брезник, предварително Ви Благодаря.

  • Здравейте,

   за къща за гости /хотел/ бихте могли да кандидатствате по Програма за развитие на селски райони. Училището предполагам е общинско, затова и Вие не може да бъдете конкретен бенефициент по този проект.

 36. Здравейте, имам къща в гр. Шабла с достатъчно голямо дворно място. Доста четох и рових, но не разбрах със сигурност, мога или не мога да кандидатствам по някоя програма, искаме да строим къща за гости.

  • Здравейте,

   може да кандидатствате по Програма за развитие на селски райони. През програмен период 14-20, гр. Шабла попада в списъка с допустими за финансиране селски райони.

  • Имам къща в с. Мала църква с дворно място до р.Искър,възможно ли е финансирането по проект къща за гости?

 37. Reply
  Димитър Иванов 01.12.2015 at 20:15

  Здравейте,имам няколко въпроса за които отговори Ви Благодаря предварително,като между тях искам да вметна че,вече имам закупен имот на моя лична фирма (ЕООД) заедно с това имам и готов технически проект който само трябва да внеса в общината и да получа разрешение за строеж,та 1-ят ми въпрос е попада ли град Средец обл.Бургас в мярка 312 или както разбирам новото обозначение на същата мярка е 6.4 или Развитие на Селските райони ,2-ят е ако попада град Средец в тази мярка КОГА ще я отворят и дали ще е през 2016 година като искам да вметна и че става въпрос за Неземеделски производител,а искам да изградя Къща за гости като наистина действащ бизнес.Ако имате офис в град Бургас в който мога да получа по подробна информация и да покажа с какви документи разполагам бих се радвал да го посетя. Още веднъж Благодаря за отговорите.

  • Здравейте,

   община и град Средец попадат под обхвата на допустимите за финансиране селски райони. Бихте могли да направите консултация в някой от офисите ни в страната, като най-близък до Бургас е офисът ни в гр. Сливен.

 38. Здравейте имам къща в гр Котел и село Тича общ Котел къщата в Тича е с преден и заден двор мога ли да кандидатствам за евро финансиране

  • Здравейте,

   бихте могли да реализирате идеята си. И двете населени места попадат в допустими за финансиране селски райони. За повече информация, заповядайте на среща в някой от офисите ни в страната.

 39. Имам къща в с. Вонеща Вода. Възможно ли е финансирането по проект къща за гости?

 40. Reply
  Виктория 23.11.2015 at 6:44

  Имам къща в с. Калище,възможно ли е финансирането по проект къща за гости?

  • Здравей Виктория,

   Да, село Калище попада в приоритетните за финансиране общини. За повече и по-подробна информация, можеш да се обърнеш към някой от нашите офиси, като си запазиш ден и час за среща.

 41. Reply
  Евгения Лазарова 15.11.2015 at 21:04

  Здравейте, притежавам имот в село Челопеч обл.София-град и искам да знам мога ли да кандидатсвам по програма „Развитие на селските райони“ с мярка 6.4..
  Благодаря предварително.

  • Здравей Евгения,

   Село Челопеч е център и единствено населено място в Община Челопеч, която попада в списъка на селските райони, допустими за кандидатстване по подмярка 6.4. С една дума – няма проблем да реализирате проект там.

 42. Здравейте !
  Имам терен за къща с малък двор в с.Малки чифлик , Велико Търново. Мога ли да участвам по проект за субсидиране за селски туризъл или по друга програма ?
  Благодаря ! (:

  • Здравей Цецка,

   с. Малки чифлик не попада в списъка с общини допустими за финансиране в сектор туризъм. Това не означава, че няма други възможности за реализация на проекти от други сфери, но не би ни стигнало времето да изброим какво може и какво не. Бих могъл да бъда най-полезен, ако имате конкретна идея, за която да отговоря как и по какъв начин може да се финансира с Европейски проект.

 43. Zdraveite iskam da popitam selo gurlqno v oblast kiustendil pobada li v spisuka za razvitie na selskiq turizum mqrka 6.4 mersi

  • Здравей Веско!

   За съжаление село Гърляно (ако става въпрос за същото село) се намира в община Кюстендил, която не попада сред допустимите общини за мярка 6.4. За област Кюстендил, това са Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Невестино, Рила, Сапарева баня, Трекляно.

 44. Reply
  Лиляна Великова 12.10.2015 at 13:53

  Здравейте!Работя в областта на фотографията, имам фотоателие,Дейността ми с тази фирма е от 2011г.Възможно ли е да кандидатствам по някоя програма за закупуване на машини , ксерокси,преси и др.и по коя бих имала възможност???

  • Reply
   Ивайло Янков 13.10.2015 at 12:41

   Здравейте Лилия,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 45. Здравейте, притежател съм на парцел 3.132 кв.м, в село Вълчеци, община Елена. Парцелът е точно къщата за отдих – Трухчевата къща. Бих ли могъл да кандидатствам по някоя мярка за къща за отдих или нещо, като вилно селище….по програма…„Развитие на селските райони“ ? Благодаря предварително !!! Поздрави !!!

  • Reply
   Ивайло Янкпв 06.10.2015 at 8:52

   Здравейте Виктор,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Елена е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 46. Reply
  Емилия Иванова 01.10.2015 at 17:48

  Здравейте! Бих искала да запитам възмовно ли е да се кандидатства за финансинаре на къща за гости в с. Топола, общ. Каварна?

  • Reply
   Ивайло Янков 02.10.2015 at 10:02

   Здравейте Емилия,
   За съжаление с. Топола е изключено за финансиране по програма „Развитие на селските райони“, тъй като се смята с развит масов туризъм.
   Ако искате да кандидатствате с проект за финансиране ще трябва да се ориентирате към друга приоритетна община. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310

 47. Reply
  Ивайло Янков 30.09.2015 at 10:33

  Здравейте Десислав,
  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Елена е сред приоритетните за програмата. В момента в село Бадевци дори приключва един от нашите проекти, който може да видите.
  За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 48. Reply
  Десислав 30.09.2015 at 7:23

  Здравейте, имам парцел в с. Бадевци, община Елена и имам намерение да направя къща за гости, като кандидатствам по програмата за развитие на селски туризъм. Това населено място попада ли в такъв район и какво трябва да направя?

 49. здравейте, искам да закупя къща в с. Буново, община Мирково, област София и имам намерение да я направя къща за гости, като кандидатствам по програмата за развитие на селски туризъм. Това населено място попада ли в такъв район и какво трябва да направя?

  • Reply
   Ивайло Янков 16.09.2015 at 9:49

   Здравейте Райна,
   Исканата от вас дейност може да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Мирково е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

1 2 3 10

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Compare items
 • Total (0)
Compare
0