Съвместни действия за по-добри резултати – усъвършенстване на координацията в държавната администрация

Днес представиха резултатите от проект Съвместни действия за по-добри резултати – усъвършенстване на координацията в държавната администрация. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма Административен капацитет.

Заключителната конференция беше открита от организатора на проекта Снежана Димитрова, директор на Дирекция „Стратегическо планиране и управление” на Министерския съвет.

На събитието участваха висши държавни служители, представители на бизнеса и на неправителствени организации, членове на съвети и секретариати на съвети. Присъстваха и изпълнителите на проекта – „Индъстри Уоч Груп”, „Ита Трейд ООД”, „София Консултинг ООД”, които представиха резултатите от тяхната дейност и плана при изпълнението на проекта.

Проектът „Съвместни действия за по-добри резултати – усъвършенстване на координацията в държавната администрация“ има за цел да подобри вътрешно-административната координация за по-качествено сътрудничество на държавната администрация с бизнеса и структурите на гражданското общество. Той се фокусира върху анализ на законодателството и стратегическите документи, свързани с консултативните съвети.

За да бъде подобрена прозрачността и отчетността, се разработи портал- www.saveti.goverment.bg, в който консултативните съвети публикуват информация за дейността си.

Проектът работи и върху предложения за оптимизиране на дейността на съветите и при нужда от закриване на съвети, които са изчерпали функциите си, или за сливане на съвети с припокриващи се функции.

Общата стойност на проекта е 599 089 лв. Крайният срок за изпълнението му е юли 2009 година

Източник: Дирекция „Стратегическо планиране и управление“ в администрацията на Министерския съвет

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0