Съюзът на ловците и риболовците е инвестирал собствени 3.1 млн. лв. в развъждане на дивеч

„Ловният и риболовният спорт имат много почитатели в България и неправителствените сдружения като Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” със своя доказан принос в грижата за дивечовото богатство е сред тeзи, с които можем да работим за възстановяване на доброто име и привлекателността на България като световна ловна дестинация.” Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на Общото събрание на сдружението. „За мен е чест да мога да поздравя членовете на Съюза на ловците и риболовците в България, в навечерието на отбелязването на 120-тата му годишнина като едно от най-старите ловно-рибарски дружества в Европа, достойни и горди наследници на българското ловно-рибарско движение.

Атанас Добрев заяви, че ръководният екип на министерството има силна ангажираност към ловния и рибарския сектор и има амбиция да работи заедно с неправителствения сектор за едно добро и балансирано развитие на ловното и рибното стопанство в България. Заместник-министърът подчерта, че е важно запазването на добрите традиции в лова и риболова, но и спазване на дисциплината и респект към действащото законодателство, както и отговорно отношение към зеленото богатство на страната, което да бъде завещано на бъдните поколения.

Досегашният председател на сдружението Иван Петков отчете един добър 4-годишен мандат, в който сдружението е инвестирало 3 110 000 лева собствени средства на своите над 125 хиляди членове в развъждане на общо 290 000 дивечови видове и 460 000 малки рибки. Той посочи, че общият размер на ползването при различните видове дивеч е многократно под запасите, като при едрия дивеч ползването е под 1% и сдружението има свой принос в грижата за поддържане на дивечовите и рибни популации за спортни цели в териториите, където извършва дейност.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0