С 28% са се увеличили площите с малини за три години

Свилен Костов „С 28 % са се увеличили площите, засети с малини, през последните три години в област Разград„. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов при официалното откриване на изложението „Подкрепяме българското“ в град Разград. Той допълни, че има увеличение и на площите,  засети с трайни насаждения.

„Eдинственият начин нашите производители да бъдат конкурентоспособни, e да стимулираме потреблението на български стоки“, обясни Костов. Той бе категоричен, че производителите трябва да се сдружават като по този начин да поставят своите условия не само пред изпълнителната власт, но и пред  търговските си партньори.

Площадът „Момина сълза “ в областния град събра близо 30 производители от района, които представиха традиционни продукти, сред които хляб и хлебни изделия, млечни продукти, плодове, зеленчуци, мед и други.

В Разград заместник-министър Свилен Костов се срещна с над 100 земеделски производители от областта.  „Разград е типичен земеделски район и основните култури, които се отглеждат тук, са зърнено-житни”, каза още той. Сред дискутираните теми по време на срещата бяха развитието на сектор „Пчеларство”, както и текущите процедури по комасация на земята.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0