ТРИ БИЗНЕС ДНИ НА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ В СОФИЯ

София, 4 април 2011. От 13 до 15 април София ще бъде домакин на две значими международни бизнес събития – Седми международен конгрес за енергийна ефективност & възобновяема енергия и Конференция за управление на отпадъци и рециклиране “Save the Planet”

София, 4 април 2011. От 13 до 15 април София ще бъде домакин на две значими международни бизнес събития – Седми международен конгрес за енергийна ефективност & възобновяема енергия и Конференция за управление на отпадъци и рециклиране “Save the Planet”. Към двата форума се проявява много силен интерес от страна на бизнеса и на специалисти от различни сектори от целия свят. Броят на лекторите е рекорден – 90 експерта ще споделят своя опит в развитието на зелената икономика.

Страна във фокус на “Save the Planet” е Австрия, а стратегически партньор – Холандия.

clip_image002

„Форумът е ориентиран специално към бизнеса и общините, споделя Майя Кръстева, изпълнителен директор на Виа Експо, организатор на събитието. В рамките на 3 дни ще могат да се чуят мненията на водещи световни специалисти в един широк спектър от теми, които са ключови за развитието на зелената икономика. Ще могат да се срещнат „на живо“ лидерите в сектора. Темата е „гореща“ не само за България, а за целия свят – конгресът, конференцията и изложбата дават възможност за много плодотворни контакти за българския бизнес и за този от региона на Югоизточна Европа.“

На 14 април ще се проведе за първи път бизнес форум „Солар Балкани”, организиран съвместно от SolarPVconsulting и Българската фотоволтаична асоциация. Той ще разкрие възможности за инвестиции и производство на соларни устройства и централи в региона на Югоизточна Европа. Те ще осигурят предпоставки за развитие на нова индустрия и работни места.

clip_image002[7]

Finance in Motion (Германия) ще представи Зеления инвестиционен фонд за Югоизточна Европа, учреден от ЕИБ и KFW. Той финансира и инвестира пряко във възобновяема енергия. За петгодишен период се предвижда обемът на инвестиции да достигне 400 милиона евро.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на земеделието и храните ще представят структурните фондове и Програмата за развитие на селските райони за финансиране на проекти за ЕЕ и ВЕИ. Програмата покрива 50% от инвестициите.

Програма Solar Express на американската Ex-Im-Bank е добра възможност за финансиране на проекти, свързани с приложението на възобновяема енергия.

Силната конгресна програма ще завърши с презентации на световно известни фирми като Вестас, Дженерал Електрик, Гамеса, Хюндай, REC Solar, както и ще даде старт на една нова, но много важна тема за присъединяването на ВЕИ към енергийната мрежа. Тук директорът на Сиско Германия ще открие връзката между Информационните и комуникационни технологии и инвестициите в Интелигентни мрежи. EURELECTRIC (Асоциация на електрическата индустрия в Европа) ще информира участниците за бъдещите пазарни платформи на интелигентните мрежи в Европа.

В рамките на конференцията за управление на отпадъци и рециклиране ‘Save the Planet’ участниците ще се запознаят с полезни практики и проекти на действащи мощности, които произвеждат енергия от отпадъци. Те могат да бъдат „спасителният пояс” за общините, като осигурят устойчиво развитие, подобряване на околната среда, нови работни места и изход от проблемите с тоновете отпадъци. Участниците в конференцията ще научат повече за подходите на различните държави за стимулиране на инвестициите в сектора и възможностите за финансиране. Своя опит ще покажат световно известни експерти от Канада, Япония, Холандия, Германия, Австрия, Англия, и др. Сесията за управление на отпадъците ще е подарък за всички, които се интересуват или са длъжни да имат познания в тази област – лекторите ще дойдат в България, за да предадат своите знания и практика на специалистите от региона на ЮИ Европа.

В паралелните изложби голяма част от площите са заети за групови участия от Австрия, САЩ, Германия. Над 200 фирми ще представят иновативни технологии и продукти в направленията слънчева и вятърна енергия, енергия от биомаса, енергийна ефективност, електрически автомобили, управление на отпадъци и рециклиране. Сред участниците са водещи компании от Белгия, България, Дания, Италия, Испания, Китай, Полша, Чехия, Турция, Финландия, Холандия, Швейцария, Швеция, от региона на ЮИ Европа. Те идват със сериозни намерения и интереси за нови бизнес партньорства.

Дните 13, 14 и 15 април ще бъдат наситени със събития, срещи, делови контакти.

Повече за програмата и лектори, изложбата, изложители: www.viaexpo.com

За допълнителна информация: Анелия Каранова, Виа Експо, тел. 0888 279 796

Пламен Старев, конгресен прес център, тел. 0898 661292

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0