Търговци стартират изкупуването на тютюна

тютюн„Започва кампанията по изкупуване на тютюн в Гоце Делчев. Такова уверение получихме от лицензираните фирми  изкупвачи“, съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров по време на среща с тютюнопроизводители от Гоцеделчевско. Той допълни, че фирмите-изкупвачи  са обещали да изкупят на 100% наличните количества от произведената реколта.

Националната преходна помощ, която е в размер на 96 млн. лв. ще бъде изплатена до 1 април, съобщи пред производителите зам.-министърът.

През следващия един месец се очаква Законът за тютюна и тютюневите изделия да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание, информира още Димитров. „Производителите ще имат възможността да проследят какво се случва и да направят своите коментари в Комисията по земеделие. Разчитаме, че с приемането на Закона ще има по-добър ред и наблюдение на пазара. Промените не излизат от пазарната ориентация, държавата няма да определя цени, но се определят минимални качествени изисквания“, обясни Цветан Димитров.

1 Comment
  1. Reply
    Тютюнопроизводител 14.03.2016 at 19:27

    Държавата, печели милиони от тютюна. А тютюнопроизводителите мизерстват, с закаснялата изкупна кампанияи и ниските цени на изкупуване на тютюна.
    Няма закон, няма и държава. Нямаме защита от никаде. министарката обещала че Ще се изкупи цялото количество произведен тютюн но това е лъжа.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0