Увеличава се територията на защитени от градушка площи

Сезонът се открива на 25 април

Земеделските площи, които са обект на противоградова защита, ще бъдат увеличени. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на среща с представили на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) относно готовността на Изпълнителната агенция за борба с градушките (ИАБГ) за посрещане на сезона на противоградова защита. На срещата присъства и изпълнителният директор на Агенцията инж. Ваньо Славеев.

Димитров уточни, че промяната е предвидена в плана за структурни промени, който в момента се изготвя. „Целта е да покрием цялата територия, за да дадем сигурност на земеделските производители в страната. В края на активния сезон промените ще станат факт“, поясни още той и допълни, че през месец май ще се проведе обществено обсъждане по подготвяните промени.

„Тази година активният сезон на противоградовата защита на територията на страната ще бъде открит на 25 април. Цялата налична техника ще бъде на терен за ефективната обработка на градоносните облаци“, допълни инж. Ваньо Славеев. Той обяви, че от този месец с 10 % са увеличени заплатите на ракето-стрелците и добави, че последната актуализация на трудовите възнаграждения на служителите е извършена преди повече от осем години. 

Представителите на НАЗ бяха уверени, че няма да има съкращения в структурата на Агенцията до края на активния сезон. От своя страна те заявиха, че подкрепят предвижданите промени за нов стил на управление в ИАБГ.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0