Финансиране за малкия и среден бизнес

small_business.jpgОсновната цел на програмата е да съдейства за растежа и подобряване конкурентноспосоността на малките и средни предприятия посредством финансирането на бизнес консултантски услуги.

Финансовата субсидия е в размер до 50% от общия разход за консултантска услуга, но не повече от 9000 Евро за даден проект.

Тоест ако сте собственик на предприятие и имате нужда от консултантски услуги в сферата на:

 • Маркетинг;
 • Търсене на партньори и инвеститори;
 • Подбор и оценка/анализ на необходимо оборудване;
 • Подобряване на организационната и управленска структура;
 • Изготвяне на бизнес план;
 • Развитие и усъвършенстване на финансово-счетоводните информационни системи;
 • Подготовка за издаване на свидетелства за системи за контрол на качеството (ISO, HACCP, и др.).

Това са само част от бизнес услугите, които могат да получат финансиране. Всеки проект се разработва по начин, който най-добре отговаря на специфичните нужди на предприятието.

Не се предоставя финансова помощ при финансиране на правни и одиторски услуги.

За да получите финансиране трябва да отговаряте на следните условия:

 • Малки и средни фирми от всички стопански сектори с изключение на тези, работещи в селското стопанство, строителство, военна индустрия, тютюнопроизводството, банковото дело, хазарта, управлението на недвижими имоти.;
 • Предприятия работещи в сферата на хранително-вкусовата промишленост, производството на строителни материали, както и фирми, които се занимават с търговия или работят в сферата на услугите;
 • Частни фирми с български мажоритарен собственик;
 • Съществуват най-малко от две години;
 • Имат от 15 до 250 служители/работници.

Екипа на Finansirane.eu, може да Ви помогне и насочи при избора на подходящ консултант, който да изготви Ваш проект.

145 Comments
 1. Reply
  Данаил Димитров 13.06.2020 at 19:41

  Здравей те.
  Искам да си отворя бърза закуска за американски хамбургери и ход-дог.По каква мярка мога да кандодаствам?
  Нямам фирма но ще си отворя.

 2. Reply
  Данаил Димитров 11.06.2020 at 9:09

  Здравей те!
  Казвам се Данаил Димитров.
  Искам да запитам,мога ли да кандидатствам за безвъзмездна субсидия ако нямам фирма(разбира се фирмата ще бъде направена в последствие) за бърза закуска.И трябва ли да имам стартови финанси за да кандидатствам?
  Благодаря ви предварително

 3. Vazmojnoli e finansirane za malak hranitelen magazine.

 4. Здравейте,възможно ли е финансиране на психологичен център и по коя програма? Става въпрос за гр.Бургас

 5. Възможно ли е финансиране за отваряне на Nail-Bar,в гр.Благоевград?

  • Здравейте,
   тази идея би могла да бъде реализирана по Програма за развитие на селски райони, но само в рамките на такъв район. За жалост град и община Благоевград не попадат под обхвата на селските райони.

 6. Здравейте. Има ли програма по която да се направи или обнови съществуващ фитнес център в гrад Ловеч? По коя мярка евентуално, ако Ловеч попада сред градовете с такива възможности.
  Благодаря предварително.

  • Здравейте,
   тази идея е допустима по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони, но само в допустима за финансиране селска община. Град и община Ловеч не попадат под обхвата на този списък. В рамките на област Ловеч, допустими за финансиране са следните общини с населените в тях места: Априлци, Летница, Луковит, Тетевен, Троян, Угърчин, Ябланица.

 7. Има ли програма за създаването на онлайн магазин. И физически такъв. Община Стара Загора или община Мъглиж или павел баня. + 4 човека персонал

  • Здравейте,
   бихте могли да реализирате идеята си по създаването на реален обект – магазин и онлайн магазин към него по Програма за развитие на селски райони – мярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, стига инвестицията Ви да се осъществява в допустима за финансиране селска община. Списък на общините бихте могли да видите на следния линк: https://goo.gl/e4QIYc

 8. Reply
  Василева 22.07.2016 at 9:50

  Здравейте, за построяването и оборудване с машини на цех за опаковане на почистващи препарати, по коя програма бихме могли да кандидатстваме?

 9. Здравейте, аз съм фотограф от 3 години, но искам да разширя дейността си т.е. мисля да отворя фотоателие, а за там ще са ми необходими средства – бихте ли ми казали дали мога да кандидатствам по някоя от програмите. Работя в Бургас. Благодаря ви.

 10. Reply
  Ася Йорданова 12.07.2016 at 10:14

  Здравейте, искам да Ви попитм,мога ли да кандидатствам за еврособсидия понеже имам от фирма и магазин за хр.стоки?? Еврофондовете субсидират ли подобни начинания като моето??? И ако да как следва да се случи??

 11. Reply
  Генадий Димитров 06.06.2016 at 19:31

  Здравейте , собственик съм на фитнес зала в град Горна Оряховица от 3 години. Градът ни е малък и съответно доходите на хората са малки , месечните ни такси са съобразени с това . Нуждаем се от ремонт и обновяване на уредите и искаме да попитаме има ли начин да кандидатстваме по програма ,
  и ако можем как да получим нужната ни информация . Благодарим предварително за помоща 🙂

  • Здравейте,
   тези дейности са допустими по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони, като инвестицията Ви следва да се осъществява в допустим за финансиране селски район.
   В рамките на област Велико Търново, допустими за финансиране са следните общини: Елена, Златарица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Сухиндол.
   Община Горна Оряховица не попада в този списък.

 12. Reply
  Ицо Маджаров 12.04.2016 at 23:12

  Здравейте искам да попитам дали мога да кандидаствам за стартиране на малък бизнес тип магазин за детски стоки от А до Я , мога ли да се възползвам от безвъзмездно финансиране за покриване на началните разходи и от къде трябва да почна и какви документи са ми нужни , магазина искам да отворя в територията на община Разград .

  • Здравейте,
   бихте могли да реализирате идеята си по Програма за развитие на селски райони, при положение, че инвестицията Ви се осъществява в допустим за финансиране селски район.
   Във Вашия случай, община Разград не е допустима за финансиране. В рамките на област Разград, допустими за финансиране са следните общини: Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Самуил, Цар Калоян.

 13. Здравейте бих искала да кандидатствам А раЗвиване на еко център с обучение н деца по грънчарство в село Ген.Кантарджиево област Варна.Дали би било възможно?По скоро става въпрос за доразвиване.

  • Благодаря,ви за информацията!И аз се бях насочила към същата мярка ще посетя офис.Лека вечер!

  • Здравейте,
   евентуално бихте могли да се възползвате от финансиране по Програма за развитие на селски райони – подмярка 6.4, при положение, че инвестицията Ви се осъществява в допустим за финансиране селски район. Село Генерал Кантарджиево (община Аксаково) попада под обхвата на този списък. За да преценим дали отговаряте на останалите условия за допустимост, бихте могли да посетите някой от офисите ни в страната, където ще получите повече информация относно допустимостта Ви, възможностите за финансиране и нашите условия на работа. Контакти на офисите може да намерите на следния линк: https://finansirane.eu/contacts/

 14. Здравейте!
  Искам да направя фитнес зала в град Бургас . Мога ли да кандидатствам по някоя програма? Ако мога да кандидатствам дали мога да получа малко информация ? Благодаря .

 15. Здравейте !
  Имам идея да отворя средно голямо заведение (кафене). Има ли проект, чрез който мога да бъда подпомогнат ?

  Благодаря Ви!

 16. Здравейте!Бих ли могъл да кандидатствам по някоя програма за направата на Еко Автомивка,която ще работи само с екологично чисти и щадящи природата и околната среда препарати в гр.Пловдив.Аз съм дипломиран Еколог.Ако мога да кандидатствам как и къде да се свържа с Вас.
  Благодаря предварително!
  Поздрави!

  • Здравейте,
   тази идея би могла да се реализира по Програма за развитие на селски райони, в рамките на допустим за финансиране селски район.
   Град и община Пловдив не попадат под обхвата на тези райони. В рамките на област Пловдив, допустими за финансиране са следните общини: Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря.

 17. Reply
  Марин Ангелов 13.12.2015 at 19:05

  Здравейте. Искам да отворя автокъща в Каспичан. Бих ли могъл да кандидатствам по някоя от програмите за европейско финансиране. Ако да по коя програма? Благодаря.

  • ЗДравейте,

   бихте могли да кандидатствате по Програма за развитие на селски райони, мярка 6.4.
   За повече информация, заповядайте на среща в някой от офисите ни в страната.

 18. Reply
  Юлиян Величков 10.12.2015 at 22:24

  Здравейте! Искам да Ви попитам дали мога да кандидатствам по някоя програма за изграждане на автосервиз – смяна на масла; смяна на гуми и автомивка в град Кърджали или в село Резбарци, което е квартал на Кърджали ? Искам само да уточня, че адреса ми по лична карта е село Припек община Джебел област Кърджали. Наред с това, дали е възможно да се кандидатства и за закупуване на парцел ? Предварително Ви БЛАГОДАРЯ !!!!!

 19. Reply
  силвия иванова 23.11.2015 at 12:53

  Здравейте,
  бих искала да направя детски кът със заведение в гр.Ямбол,по коя програма може да кандидатствам,как и къде?

  • Здравей Силвия,

   За съжаление мястото и дейността не позволяват финансиране по голяма част от програмите на ЕС. Подходяща форма на алтернативно финансиране във Вашия случай са и т. нар. бизнес ангели. В България успешно работи Българска мрежа на бизнес ангелите (BBAN). На интернет адреса на мрежата – http://bban.eu/bg, може да получите допълнителна информация за възможностите за инвестиционно финансиране.

   Стартиране на бизнес се финансира и по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” чрез схема „Подкрепа на предприемчивите българи“ по която обаче не можем да Ви бъдем полезни.

   Друг възможен вариант е реализирането на тази дейност в някой от приоритетните общини за област Ямбол: Болярово, Елхово, Стралджа, Тунджа. Ако мислите, че може да се намери подходящо място в някои от посочените общини може да се обърнете към нашият офис в град Сливен, където ще Ви разяснят какви са стъпките и процедурите за да направите такъв проект.

 20. Здравейте искам да направя автосервиз в град ЛОМ. Може ли да се финансира?

  • Здравей Иво,

   Можеш да финансираш изграждането на сервиз по ПРСР (Програма за Развитие на Селските Райони). Като за начало е добре да имаш подходящо място, което да бъде твоя собственост или под наем за по-дълъг период от време. За повече и по-подробна информация, можеш да си запазиш час за консултация в някой от нашите офиси – консултацията е безплатна.

 21. Reply
  Десислав 14.09.2015 at 15:49

  Здравейте, притежател съм на единствената фитнес зала в гр. Кубрат. Бих ли могъл да кандидатствам по няккакъв европроект за моденизиране на тази зала, тъй като има нужда от освежаване с по-модерни фитнес уреди ? Благодаря предварително !!!

  • Reply
   Ивайло Янков 16.09.2015 at 10:22

   Здравейте Десислав,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Кубрат е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 22. Reply
  Ивайло Янков 28.07.2015 at 15:22

  Здравейте Димитър,
  Ние трябва да стъпим исканата от вас дейност/и за да можем да Ви кажем по какъв начин да се финансира и по коя програма

 23. Reply
  Гергана 27.07.2015 at 20:28

  Здравейте!
  Искам да направя фитнес или фитнес зала в град София . Мога ли да кандидатствам по някоя програма? Ако мога да кандидатствам дали мога да получа малко информация ? Благодаря .

  • Reply
   Ивайло Янков 28.07.2015 at 9:33

   Здравейте Гергана,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана на територията на град София, тъй като не е сред приоритетните за програмата. За да сте допустим кандидат по програма дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област София, а те са както следва: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч

 24. Здравейте,работя в областта на ИТ техниката по точно имам магазин за продажба на ИТ техника в Гоце Делчев,на пазара съм от 2 години искам да кандидатсвам по някоя програма за развитите на малък бизнес с финансово подпомагане и евентуално назначаване на работна ръка.Ако има програма по която мога да кандидатсвам моля да ме насочите.Благодаря предварително

  • Здравейте,благодаря за отговора.Може ли да ме насочите към някой проект и с радост бих приел и оценил съдействието на компетентни хора като Вас.Благодаря!

  • Reply
   Ивайло Янков 28.07.2015 at 9:26

   Здравейте Димитър,
   Ние работим основно инвестиционни проекти и може да Ви съдействаме за развитие на бизнеса Ви, но не и за осигуряване на работна ръка

 25. Reply
  Милена Михайлова 11.04.2015 at 11:36

  Здравейте,обмислям да отворя заведение ,тпред с парк и детска площатка.По кой проект от евро програмите мога да участвам и какъв е реда на последователност за подаване на документи?Благодарчя

  • Reply
   Ивайло Янков 14.04.2015 at 13:24

   Здравейте Милена,

   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310

 26. Reply
  Павел Павлов 06.04.2015 at 22:23

  Здравейте! Занимавам се с авторемонтни услуги. Фирмата се намира в Софийска област. Бих искал да попитам дали мога да кандидатствам за разширяване на дейноста.

  • Reply
   Ивайло Янков 07.04.2015 at 12:37

   Здравейте Павел,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област София, а те са както следва: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч

 27. Reply
  Иван Кирилов 24.02.2015 at 22:29

  Здравейте! Като хоби се занимавам с пчеларство и овощарство. Притежавам сграда в Софийска област, която е със статут на фурна, магазин, заведение. Има възможност за иновиране и изполване като мандра. По кой проект от европейските програми бихте ми препоръчал да кандидатствам?

  • Reply
   Иван Кирилов 26.02.2015 at 9:47

   Здравейте ! Благодаря Ви за информацията ! Правя уточнение, дейността която съм посочил изпълнявам в посочен от вас район (Драгоман).
   Очаквам предложения по коя от програмите мога да се включа в насоките (дейностите), които съм посочил.

   С уважение, Иван Кирилов !

  • Reply
   Ивайло Янков 25.02.2015 at 16:46

   Здравейте Иван,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана на територията на град София, тъй като не е сред приоритетните за програмата.
   За да сте допустим кандидат по програмата дейността трябва да се развива на територията на следните приоритетни общини за област София, а те са както следва: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, , Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч

 28. Здравейте!
  Искам да направя малък фитнес или фитнес студио в гр.Бобов дол. Мога ли да кандидатствам по някоя програма? Ако мога да кандидатствам дали в момента е текуща дадената европрограма.

  • Reply
   Ивайло Янков 20.01.2015 at 14:47

   Здравейте Мики,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Бобов дол е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 29. Reply
  Сотир Георгиев 21.12.2014 at 20:36

  Здравейте г-н Янков,
  претежавам терен 7,310 дк. със сменен стату за спортни съоъжения ( две футболни игрища и съблекални към тях- в Асеновград . За ирищата и съблекалните има работни проекти и издадено разрешение за строеж.
  Започване на строежа ВЕДНАГА.
  Търся програма за финансиране или бизнисмен желаещ да финансира.

  • Reply
   Ивайло Янков 22.12.2014 at 11:19

   Здравейте Сотир,
   Исканата от вас дейност ако се намира под обхвата на община Асеновград няма да може да се финансира по основаната програма за това „Развитие на селските райони“. За да сте допустим кандидат по програма, дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Пловдив, а те са както следва: Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря

 30. Reply
  Ивайло Янков 29.10.2014 at 10:55

  Здравейте Иван,
  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Панагюрище е сред приоритетните за програмата.
  За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 31. Здравейте,имам автосервиз в гр.Панагюрище,искам да попитам по каква европейска програма мога да кандидатствам?

 32. Reply
  ЕМИЛ ПАШОВ 20.10.2014 at 8:31

  здравейте имам автосервиз в гр.Мадан искам да попитам по каква европейска програма мога да кандидатствам

  • Reply
   Ивайло Янков 22.10.2014 at 8:51

   Здравейте Емил,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Мадан е сред приоритетните за програма.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 33. Reply
  Ивелина 22.02.2014 at 23:31

  Здравейте, искам да попитам за гр. Белослав (обл.Варна) по кои европейски програми мога да кандидатствам?

  • Reply
   Ивайло Янков 24.02.2014 at 16:46

   Здравейте Ивелина,

   Община Белослав е приоритетна по програма „Развитие на селските райони“ и Вие може да кандидатствате с проект за допустимите дейности на програмата.

 34. Здравей Ивайло мога ли да бъда финансиран по някоя програма за отглеждането на култивирана печурка и по коя мс предварително

  • Reply
   Ивайло Янков 20.02.2014 at 14:13

   Здравейте Атанас,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас.

 35. Благодаря за бързият отговор.

 36. Здравейте.Бих искала да отворя фитнес център в гр. Доспат, обл. Смолян .Интересува ме дали има програма ,по която да бъде финансирана идеята ми.

  • Reply
   Ивайло Янков 14.02.2014 at 16:12

   Здравейте Севи,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Доспат е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 37. Здравейте г-н Янков,бих искала да направя детски развлекатлен кът в гр.Тръсеник обл.Плевен.Интерсувам се дали има програма по която бих могла да кандидатсвам.Благодаря предварително за вниманието.

  • Reply
   Ивайло Янков 13.02.2014 at 14:28

   Здравейте Йоана,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Долна Митрополия е сред приоритетните за програма.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 38. Reply
  Bили Йочкова 14.01.2014 at 21:21

  Привет, казвам се Вили и живея в Пловдив. Имам идея да създам детска книжарница, в която освен да се продават книги ще се четат приказки на деца, ще се играят куклени представления и децата ще се занимават с танци и рисуване. По коя програма мога да кандидатствам, за да се стартира този вид начинание. Благодаря много за вниманието!

  • Reply
   Ивайло Янков 16.01.2014 at 10:15

   Здравейте Вили,
   Ние се занимаваме основно с инвестиционни проекти и не мога да Ви помогна, но имате предвид, че исканата от вас дейност не би могла да се финансирана по програма за безвъзмездна помощ.

 39. Reply
  Ралица Стоянова 08.12.2013 at 22:42

  Здравейте,
  Бих ли могла да кандидатствам за безвъзмездно подпомагане по евро програми за доразвитие на малък бизнес.
  Имам фризъорски салон намиращ се в кв. Витоша в който има възможност да работят 6 човека персонал ( 4 фризьорки на смени и 2 маникюристки) за момента работят 2 ма човека. Салона работи от 2 месеца и нещата вървят добре като за стартиращ бизнес но нямам финансова възможност за наемане на повече персонал и по голяма реклама. Или да ми кажете към кой да се обърна.
  Благодаря
  tel:0885520733

  • Reply
   Ивайло Янков 10.12.2013 at 14:12

   Здравейте Ралица,
   За съжаление исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездно финансиране, тъй като София не е сред приоритетните за програмата.

 40. Reply
  Ивайло Янков 18.11.2013 at 14:26

  Здравейте Константин,
  За съжаление на територията на град Русе няма програма, която да финансиране подобренията на заведенията, които искате да направите!, тъй като Русе не е сред приоритетните за програма „Развитие на селските райони“, която е основна за финансиране на исканата от вас дейност.

 41. Reply
  Грациела Меркова 23.09.2013 at 9:56

  Здравйте, искам да направя къща за гости в село Лозево, община Шумен, какви са изискванията за къщата и има ли възможност за финансиране в това село?

  • Reply
   Ивайло Янков 23.09.2013 at 15:28

   Здравейте Грациела,

   За да се реализира исканата от вас дейност по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312, трябва да се насочите към някои от следните приоритетни общини за област Шумен, а те са както следва: Велики Преслав, Венец, Върбица, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Нови пазар, Смядово, Хитрино

   Тъй като село Лозево попада под обхвата на община Шумен е не допустимо за кандидатстване.

 42. Здравей!!!
  Мерси за отговора! А можеш ли да ме насочиш малко повече, по коя мярка да се кандидатства и къде да намеря информационен център, да попитам на място?
  Благодаря предварително!!!

  • Reply
   Ивайло Янков 20.09.2013 at 12:27

   Здравейте отново,
   Мярката е 312! За повече информация заповядайте при нас.

 43. Здравейте. Искам да отворя автосервиз в град Септември. Бих ли могъл да кандидатствам по някоя от програмите за европейско финансиране. Ако да по коя програма? Благодаря.

  • Reply
   Ивайло Янков 19.09.2013 at 9:53

   Здравейте Атанас,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Септември е сред приоритетните за програмата.

 44. Здравейте! 312 мярка може ли да подпомогне разрастването на бизнес с детски дрешки и играчки? Благодаря!

  • Reply
   Ивайло Янков 01.07.2013 at 15:57

   Здравейте Боряна,
   Моля да конкретизирате за какво точно искате да кандидатствате, тъй като нестава ясно!

 45. Здравейте,Искам да отворя автосервиз в град Русе,но т.к. средствата с които разполагам не ми достигат, мога ли да кандидатствам по някой европейски проект ?

  • Reply
   Ивайло Янков 14.05.2013 at 12:43

   Здравейте Мирена,

   За съжалание град Русе не е сред приоритетните за програма «Развитие на селските райони» – Мярка 311/312 и не може да кандидаствате с проекти за финансиране. За да сте допустим кандидат по програмата дейността трябва да се развива на територията на следните приоритетни общини за област Русе, а те са както следва: Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле, Ценово

 46. Reply
  Стоян Кацарев 09.04.2013 at 14:10

  Здравейте. Искам да отворя автосервиз в съседно на Пловдив село. Бих ли могъл да кандидатствам по някоя от програмите за европейско финансиране. Ако да по коя програма? Благодаря.

  • Reply
   Ивайло Янков 10.04.2013 at 8:53

   Здравейте Стоян,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311/312, при положение, че дейността се развива на територията на приоритетните общини за област Пловдив, а те са както следва: Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря

 47. Reply
  Неда Коларова 27.03.2013 at 15:31

  Имаме фирма за компютърни услуги и поддръжка на компютърна техника. Интересуваме се дали можем да квалифицираме още персонала си или да наемем още такъв. Също така имаме собствен софтуерен продукт, за който бихме искали да закупим софтуер, който би го направил по-конкутентно способен и достъпен за повече потребители.
  Отговаряме ли на изискванията за европейско финансиране на тези наши идеи?
  С уважение: Неда Коларова

 48. Reply
  Ваня Алексиева 09.07.2012 at 20:00

  Здравейте,искам да си отворя магазин за риболовни принадлежности(това ми е мечта от много години).Искам да попитам има ли начин да кандидатствам по някоя европейска програма.
  Предварително благодаря!

  • Reply
   Ивайло Янков 10.07.2012 at 14:24

   Здравейте Ваня,

   За съжаление исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездно финансиране

 49. Reply
  Цветелина Вельова 19.06.2012 at 21:42

  Здравейте!
  Имам в гр.Елин Пелин детски магазин,който се намира в сграда собственост на близък роднина.Фирмата,която ползвам за дейността на магазина също не е моя. Сега искам да регистрирам нова фирма на мое име,където да продължи дейността на магазина. Магазина е печеливш,имам и онлайн магазин,но желая да разширя дейността си и в гр.София. Желанието ми е да открия нов магазин със същата дейност,но да не съм под наем,а да закупя помещение,разбира се,за което нямам нужните средства. Има ли някаква програма,която да подпомага подобни проекти?
  Благодаря Ви предварително!

 50. Здравейте, бих искал да се стрещна с консултант по финансиране с еворпеиски програми за покупка на оборудване и обзавеждане на професионален център за обучение в гр.Асеновград.
  майл: alex_bplan@yahoo.com
  tel: 0886434359

1 2 3

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0