Финансиране за малкия и среден бизнес

small_business.jpgОсновната цел на програмата е да съдейства за растежа и подобряване конкурентноспосоността на малките и средни предприятия посредством финансирането на бизнес консултантски услуги.

Финансовата субсидия е в размер до 50% от общия разход за консултантска услуга, но не повече от 9000 Евро за даден проект.

Тоест ако сте собственик на предприятие и имате нужда от консултантски услуги в сферата на:

 • Маркетинг;
 • Търсене на партньори и инвеститори;
 • Подбор и оценка/анализ на необходимо оборудване;
 • Подобряване на организационната и управленска структура;
 • Изготвяне на бизнес план;
 • Развитие и усъвършенстване на финансово-счетоводните информационни системи;
 • Подготовка за издаване на свидетелства за системи за контрол на качеството (ISO, HACCP, и др.).

Това са само част от бизнес услугите, които могат да получат финансиране. Всеки проект се разработва по начин, който най-добре отговаря на специфичните нужди на предприятието.

Не се предоставя финансова помощ при финансиране на правни и одиторски услуги.

За да получите финансиране трябва да отговаряте на следните условия:

 • Малки и средни фирми от всички стопански сектори с изключение на тези, работещи в селското стопанство, строителство, военна индустрия, тютюнопроизводството, банковото дело, хазарта, управлението на недвижими имоти.;
 • Предприятия работещи в сферата на хранително-вкусовата промишленост, производството на строителни материали, както и фирми, които се занимават с търговия или работят в сферата на услугите;
 • Частни фирми с български мажоритарен собственик;
 • Съществуват най-малко от две години;
 • Имат от 15 до 250 служители/работници.

Екипа на Finansirane.eu, може да Ви помогне и насочи при избора на подходящ консултант, който да изготви Ваш проект.

145 Comments
 1. Здравейте.Искам да попитам да идеята може да бъде финасирана по начина коийто ,,виждам“.Ние сме малка компания предоставаща услугата интернет.Искам да направя проект с които да потпопогна на себеси и най вече на местата коийто е нужно,но немогат да си го позволят.Като например децки заведения,училища,кметства.Моля да ми буде отговорено на емаила които съм посочил и ли на телефон 0890201297.
  Лека седмица от мен!

 2. Reply
  Ивайло Янков 27.03.2012 at 8:58

  Здравейте Калинка,

  Мярка 123 финансира проекти от хранително вкусовата промишленост!

 3. Reply
  Калинка Иванова 26.03.2012 at 16:09

  Здравейте,завърших курс за „сътрудник в малък и среден бизнес“искам да направя собствен бизнес,занимващ се с храни.Бихте ли ми казали към коя програма да кандидатствам.Благодаря!

 4. Reply
  Костадин Анастасов 27.02.2012 at 17:28

  Здравейте,
  Имам автосервиз, който работи от 2008г. в гр.Пловдив.Имам нужда от допълнително оборудване – четириколонен подемник,бояджийско оборудване и др.. Мога ли да кандидаствам по някоя от прогамите за безвъзмездна помощ?Благодаря Ви!

  • Reply
   Константин 17.11.2013 at 9:27

   Здравейте.Имам 2 завидения в гр.Русе искам да направя подобрения б тях.
   Бих ли могъл да кандидатствам по някоя от програмите за европейско финансиране. Ако да по коя програма? Благодаря.

  • Reply
   Ивайло Янков 28.02.2012 at 10:16

   Здравейте Костадин,

   За съжаление Вие не може да кандидатствате с проект за финансиране на територията на община Пловдив за исканата от вас дейност.

 5. Здравейте,
  в началото на 2012г се регистрирах като земеделски производител и имах идеята да кандидатствам по мярка 112. Нямам собствена земя, но баща ми ще ми отдаде два негови парцела под аренда, които той самият никога не е обработвал, винаги ги е отдавал под аренда на разни кооперации. Сега обаче имам възможността да започна и работа по специалността за която съм учила години наред и не искам да изпускам и този шанс. Въпроса ми е мога ли да кандидатствам по мярка 112, като самоосигуряващо се лице на 4 часов работен ден и едновременно с това да съм назначена на длъжност счетоводител в ЕООД отново на 4 часов работен ден?!

  • Здравейте Диляна,

   За съжаление не работим по Мярка 112 – Млад фермер! Моя съвет към вас е да се свържете към местната структура на ДФЗ за повече информация.

 6. Reply
  адриана 16.02.2012 at 14:47

  Здравейте, имам малка фирма за транспорт на товари, във момента фирмата разполага с два камиона и извършваме превози основно за Турция. Искам да развия бизнеса си, за да бъда конкурента с европейските пазари. Интересуваме дали може да бъде изготвен бизнес план с които да получа европейско финансиране и да развия фирмата си? Благодаря за проявеното внимание.

 7. Reply
  Ивайло Янков 15.02.2012 at 13:47

  Здравейте отново,

  За съжаление исканото от вас оборудване няма как да бъде финансирано по програма, тъй като няма как да бъде обосновано.

 8. Здравейте,
  Искам да Ви попитам има ли конкретна програма (или програми) по които мога да кандидатствам за отпускане на безвъзмездна помощ за пълно оборудване на вече налична каравана, става въпрос за общ. Борино, обл. Смолян. До колко пари могат да се отпуснат? Аз съм безработен, регистриран съм в Бюрото по труда, не получавам никакви помощи. Имам фирма, регистрирана като ЕТ.
  Благодаря Ви предварително!

  • Здравейте отново,
   Извинявам се за неясно зададения си въпрос. Моля за извинение! Под оборудване за каравана имам предвид закупуване на фритюрник, кафемашина, хладилник, машина за понички, микровълнова печка, скара. Също така караваната се нуждае и от електроснабдяване чрез включване към мрежата на електродоставчика. Искам да Ви попитам има ли конкретна програма по която мога да кандидатствам за отпускане на безвъзмездна помощ за всички тези разходи. Става въпрос за общ. Борино, обл. Смолян. До колко пари могат да се отпуснат? Аз съм безработен, регистриран съм в Бюрото по труда, не получавам никакви помощи. Имам фирма, регистрирана като ЕТ.
   Благодаря Ви предварително!

  • Reply
   Ивайло Янков 15.02.2012 at 9:49

   Здравейте Слави,

   Не мога да разбера въпроса Ви! Какво оборудване имате предвид за „каравана“ Моля формулирайте си въпроса по ясно!

 9. Reply
  Ивайло Янков 27.01.2012 at 14:39

  Здравейте Петър,

  За да кандидатствате по програма за безвъзмездно подпомагане инвестицията Ви трябва да е на стойност около 100 000 лв. за да си заслужава кандидатстването и подготовката на проектната документация.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 10. Reply
  Петър Ковачев 26.01.2012 at 20:15

  Здравейте,
  имам желание да отворя малък павилион за продажба на закуски,вестници и др. в гр.Садово,обл.Пловдив.Какво е необходимо за да получа финансиране?

 11. Reply
  Ивайло Янков 25.01.2012 at 12:16

  Здравейте Георги,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311/312 за исканата от вас дейност, тъй като община Лом е сред приоритетните за програмата.

  Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално

  За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 12. Reply
  Георги Ганев 25.01.2012 at 11:12

  Здравейте,
  Казвам се Георги от гр.Лом.Имам магазаин под наем в центъра на града,който бих искал да превърна в заведение за бърза закуска.Има ли някаква програма която да финансира закупуването на машини и оборудване за такъв вид заведение?.Имам регистрирана фирма от 2010г.
  Благодаря предварително!

 13. Reply
  Ивайло Янков 20.01.2012 at 16:02

  Здравейте Десислава,

  Вие може да кандидатствате за исканата от вас дейност по програма „ Развитие на селските райони“ – Мярка 311/312. Имайте предвид, че исканата от вас сума е по малко от 100 000 лева, то тогава се обезсмисля кандидатстването за безвъзмездна помощ, тъй като направените предварителни разходи няма да Ви бъдат оправдани.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 14. Reply
  Десиалава 18.01.2012 at 11:58

  Zdraveite!Imam xranitelen magazin v s.Damqnica Blagoevgradsko,magazin4eto e malko i nqmam nikakva vazmojnost da go dorazviq,i saotvetno kato nqmash xubav i zareden magazin nqmash i mnogo klienti.Iskam da popitam dali imam nqkakav shans da si dorazviq biznesa(pomeshtenieto si e moe)Blagodarq predvaritelno

 15. Reply
  Даниела Тенева 06.01.2012 at 23:40

  Здравейте,
  Приятелят ми има регистрирано ЕООД, което работи от 2009та година. Дейността на фирмата е търговия със селскостопанска продукция \предимно плодове\. Изкупува плодовете със собствени и наети транспортни средства директно от градините на земеделски производители и ги продава на сокопроизводители и винопроизводители. Фирмата притежава парцел в с. Злати Войвода, област Сливен, върху който е изградено складовото помещение. Имаме следната идея, за която ни е необходимо финансиране, тъй като не разполагаме с необходимите пари: Искаме да закупим и съседния на нашия парцел, да изградим складова база за съхранение на плодовете, имаме идея базата да е оборудване с камери и сортировъчна машина. Въпросът ми е има ли някаква програма за финансиране, по която можем да кандидатстваме и към коя институция да се обърнем за повече информация.
  Предварително Ви благодаря за вниманието!
  Желая Ви хубав и усмихнат ден!

 16. Reply
  Ивайло Янков 13.12.2011 at 11:15

  Здравейте Моника,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране за исканата от вас дейност по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312/311, при положение, че дейността се развива на територията на една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310 (Под дейност се има предвид, че фирмата Ви трябва да бъде регистрирана на територията на една приоритетните общини, както и ако има конкретно производство то трябва да бъде ситуирано в нея)

  Общата стойност на проекта не трябва да надвишава 400 000 евро, като горната граница на субсидията не трябва да надвишава 200 000 евро. Вие може да получите до 70% безвъзмездна помощ, като 30% е съ финансиране.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

  Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А-Я, както за подготовка на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране.

  При нещо неясно се свържете с мен!

 17. Здравейте!

  Аз съм дизайнер на дамско бутиково облекло. Занимавам се с това от 2 година като от 8 месеца имам регистрирана фирма ( ЕТ ). Бих искала да отворя свое ателие – магазин където да изработвам и предлагам своите артикули. Каква е възможността моето начинание да бъде финансирано по програма „безвъзмездно финансиране“?

  Приложила съм сайт, на който може да видите това което предлагам + историята на моята дейност.
  Благодаря предварително!

 18. Reply
  Ивайло Янков 07.12.2011 at 11:57

  Здравейте Даниела,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по Мярка 121, която е част от програма „Развитие на селските райони“. Самата мярка позволява финансиране за изграждане на самата ферма, но не и за закупуването на животни.

  За да сте допустим кандидат Вие трябва да покриете следните основни критерии за допустимост, а те са както следва:

  Да сте регистриран земеделски производител;

  Да имате оборот от земеделска дейност за предходната година минимум 3 500 евро;

  Да имате земеделско стопанство поне една икономическа единица.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 19. Reply
  Ивайло Янков 07.12.2011 at 11:52

  Здравейте Васил,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране за исканата от вас дейност по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312/311, тъй като село Лозенец попада под обхвата на община Стралджа, която е сред приоритетните за програмата.

  Горната граница, като обща стойност на проекта не трябва да надвишава 400 000 евро, като максимум субсидия може да вземете до 200 000 евро. 70% е безвъзмездно финансиране, а останалите 30% са съ финансиране от ваша страна.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 20. Reply
  daniela.teneva 06.12.2011 at 21:53

  vav selo lozenec oblas Qmbol imam 15 dekara zemq iskam, da postroq ofceferma i da zakupq jivotni shte mogali da ochastvam po nqkoq programa blagodarq predvaritelno

 21. zdarveite,iskam da popitam,v selo lozenec oblas Qmbol obshtina straldja imam hranitelen magazin,zgradata si e moq iskam da izpolzvam programa zada go obnovq za da zakupq novi vetrini,raftove,kakto i da mu napravq remont sashto taka i da napravq sednik kak to i da go zaredq sas oshte stoka.Imali nqkakva programa za tozi vid deinost i do kolko pari se otpuskat.Mnogo vi blagodarq predvaritelno

 22. Reply
  Ивайло Янков 06.12.2011 at 12:19

  Здравейте Галина,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312/311, но за да се случи това исканата от вас дейност трябва да се развива на територията на една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 23. Искам да започна собствен бизнес \шивашко производство и пласмент\от как мога да намеря начален капитал за стартиране\безвъзмезно финансиране\.Този бизнес ми е ясен защото аз ръководех фирмата на чичо си който почина и бе закрита от наследниците му.Бях създала мрежа от клиенти в различни градове в страната.Все още ни търсят защото произвеждахме уникати затова искам да започна мой бизнес

 24. Reply
  Ивайло Янков 14.11.2011 at 18:11

  Здравейте Доника,

  За да сте допустим кандидат по програма „Развитие на селските райони“- Мярка 312/311 исканата от вас дейност трябва да се развива на територията на някоя от приоритетните общини за област Велико Търново, а те са както следва: Елена, Златарица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Сухиндол

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 25. Здравйте,
  забравих да кажа, че Фирмата е регистрирана в гр.Ямбол, но дейността е в гр. Велико Търново.

 26. Здравейте,
  Фирмата ни е ООД и притежаваме мобилна ледена пързалка.Пързалката работи 3-4 месеца годишно и има 5-6 души персонал. Желанието ни е да закупим шатра, с която да покрием пързалката. Това ще доведе до драстично енергоспестяване, подобряване качеството на ледената настилка (качеството на леда намалява при вятър, сняг и дъжд) и ще увеличи времето за което пързалката ще функционира. Освен това в летния сезон съоръжението ще се използва за практикуване на друг вид спорт- тенис на корт, футбол на малки вратички и т.н.
  Въпроса ми е към коя от програмите да се насочим?

 27. Здравейте Теодора,

  За съжаление исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездно финансиране.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 28. Reply
  Теодора 09.11.2011 at 12:12

  Здравейте,
  имам собствено заведение във Варна, на общинска земя. Искам да направя ремонт, като външна изолация, подмяна на мебели и някои техники, с които ще мога да разширя и асортимента, и конкурентноспособността си. Възможно ли е да кандидатствам по някоя от програмите и как да получа повече информация.
  С уважение:
  Т. Калчева

 29. Здравейте Илиян,

  Моля кажете каква е исканата от вас сума за реновиране на вашия магазин, за да мога да преценя дали има смисъл да кандидатствате с проект за финансиране за безвъзмездна помощ.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 30. zdraveite , iskam da popitam , slednoto imam xranitelen magazin v selo traikovo obshtina lom . pomeshtenieto si e moe , iskam da izpolzvam nqkoq programa za da go obnovq pbzaveda s novi vitrini frizeri ravtove, i da go zaredq kato xorata zashtoto klientite zapo4naxa da ne vlizat poradi tova 4e nqmam sredstva s koito da go zarejdam i podarjam. prinuden sam daje i da zatvorq pri tova polojenie . ima li nqkakav shans za nqkoq programa za tozi vid deinost. Mnogo vi blagodarq predvaritelno

 31. Здравейте Камелия,

  В зависимост от това, къде Ви позиционирано производството се определя, по коя програма може да кандидатствате с проект за финансиране. В единият случай Вие може да кандидатствате по програма „Конкурентноспособност“, при положение, че покриете основните критерии за допустимост, тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=3043

  В другия случай Вие сте допустим кандидат по Мярка 312 от програма „Развитие на селските райони“.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 32. Reply
  камелия салмова 06.11.2011 at 17:01

  Здравейте,

  Имам малка шивашка фирма.Работя на ишлиме с гръцки партньори.Имам желанието да увелича обема на работата и да наема повече персонал.
  За целта ми трябват средства за закупуване на необходимата техника.
  Мога ли да участвувам по някоя програма и къде и как мога да получа повече информация.Благодаря Ви предварително.

 33. Reply
  Ивайло Янков 01.11.2011 at 17:21

  Здравейте Лилия,

  За съжаление исканата от вас дейност няма как да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ на територията на община Пловдив.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 34. Zdraveite,bezrabotna sam i iskam da si otkriq riben magazin na teritoriqta na gr.Plovdiv.Moga li da uchastvam po programa za finansirane?

 35. Здавейте Г-жа Мехмедова,

  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312 при положение, че дейността се развива на територията на една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310

  Имайте предвид, че до входирането на проектното Ви предложение ще са Ви необходими първоначални средства за подготовка на проектната документация. Това, че нямате регистрирана фирма не е проблем, тъй като за целите на програмата е добре да регистрирате нова фирма на територията на приоритетна общини, където ще се развива дейността Ви.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 36. Reply
  Мехмедова 14.10.2011 at 20:35

  Здравейте!
  Искам да си отворя малко шивашко ателие където да започна да работя дали за тази дейност ще бъде отпусната финансова помощ по някой проект при положение ,че още нямам фирма а и средства.В ателието мисля да извършвам поправки на дрехи и изработка на индивидуални поръчки на клиента.Благодаря предварително.

 37. Reply
  Ивайло Янков 14.10.2011 at 10:09

  Здравейте Стоян,

  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312 при положение, че дейността се развива на територията на една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310
  Имайте предвид, че програмата не позволява разходи, като закупуване на земя! Вие трябва да сте собственик на земята, като програмата позволява да бъде изградена автомивката, както и да бъде оборудвана.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 38. Imam firma zanimava6ta se s avtomivka i zavedenie,targovskite obekti sa pod naem.Iskam da zakupq sobstvena zemq i da napravq avtomivka,pitam dali ima vazmojnost za nqkakvo subsidirane za razvitieto na tezi obekti.

 39. Здравейте Анатолий,

  Исканата от вас дейност може да бъде финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312 при положение, че тя се развива на територията на някоя от следните приоритетни общини. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 40. Reply
  Анатоли 13.10.2011 at 11:49

  Здравейте!

  Имам фирма занимаваща се с сервиз и продажба на компютри и периферия , но за съжаление го извършвам от вкъщи.Имам желание да имам малък магазин и сервиз към него, но нямам средства за това.
  Възможно ли е да се кандидадства за субсидия по някоя програма?

  Благодаря предварително!

 41. Reply
  Ивайло Янков 12.10.2011 at 10:39

  Здравейте Георгиева,

  Моля да ми обясните, какво имате предвид под специализиран транспорт за да мога да преценя дали сте допустим кандидат по някоя от програмите за безвъзмездна помощ.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 42. Reply
  ГЕОРГИЕВА 11.10.2011 at 12:13

  Здравейте,
  Имам следният въпрос:Ние сме малка фирма,регистрирана като едноличен търговец,която извършва специализиран транспорт в страната и чужбина,и се нуждаем от закупуването на още едно превозно средство,та въпросът ми е възможно ли е да се кандидадства за субсидия по някоя програма?
  Благодаря предварително!

 43. Reply
  Ивайло Янков 15.09.2011 at 12:41

  Здравейте Мария,

  За съжаление няма как да получите финансиране за изработката на уебсайт.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 44. Reply
  Мария Петрова 14.09.2011 at 10:11

  Здравейте.

  Искам да стартирам сайт, на базата на който хората да пътуват съвместо и да делят разходите си. Имам различни проекти както за София (улесняване на придвижването, намаляване на трафика, опазване на околната среда), така и за България като цяло. Мога ли да получа финансиране по някое от направленията- транспортна политика, опазване на околната среда, регионално развитие?

 45. Reply
  Ивайло Янков 15.08.2011 at 11:17

  Здравейте Стоян,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране за исканата от вас дейност по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 123. Имайте предвид, че прозореца за набиране на проектни предложения е отворен в момента и ще бъде до 19 септември. Това означава, че за да можем да входираме сега трябва да започне работата не забавно, както по набиране за задължително прилежащата документация, така и по подготовката на бизнес плана.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 46. Reply
  Стоян Божков 14.08.2011 at 15:20

  Здравейте, ние сме производители на „пелети“ за отопление и смем да твърдим, че колкото и притимвно и малко да е производството ни, все пак за едната година от съществуването му – сме най-големите и снай-добрите цени, в непосредствена близост до София.
  Нуждаем се от финансиране, за да повишим производителността си и така да задоволяваме по-дообре необятния пазар в Областта.
  Надява ме се, че можете да ни помогнете.
  С респект и уважение
  Стоян Божков // ф-ма “ БОЖ.КОВ“ ООД // „BOSCH.kow“ //

 47. Reply
  Ивайло Янков 18.07.2011 at 10:47

  Здравейте Христо,

  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312 при положение, че се развива в една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 48. Здравейте,
  имам идея за отваряне на мобилна автомивка, но нямам средстава за закопуване на техниката. Може ли да ме насочите към подходящата програма за безлихвен кредит или ако има нещо по-добро.
  Благодаря предварително!

 49. zdraveite iskam da otvoria picaria ili restorant no niamam li4ni sredstva vazmojno li e da stane neshto s tia banki i kak

 50. Reply
  Ивайло Янков 05.10.2010 at 17:08

  Здравейте Ели,

  Подобен проект трудно би се финансирал по, която и да е програма. Създаването на туристическа фирма не е сред приоритетните дейности по която и да е програма и според мен няма как да бъде финансиран. Ако обаче става въпрос за извършване на конкретна дейност в сферата на туризма то тогава биха се получили нещата.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

1 2 3

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0