fbpx

Финансиране на туризма

tourism.gifСледва да представим една поредица от четири статии в която ще засегнем, какви са възможностите за финансиране на туризма в България. Статиите ще бъдат разделени по следните приоритети:


1. Устойчиво развитие на туризма – тук основни приоритети и ключови думи ще са: инфраструктура, туристическите атракции, обучение на персонал, развитие на инфраструктурата, възстановяване и обновяване.

2. Развитие на алтернативен туризъм – ключовите думи тук ще са: селски туризъм и местно занаятчийство

3. Подобряване адаптивността и професионалната квалификация на заетите лица – ключови думи които ще бъдат сасегнати в тази статия са: обучение, квалификация, чуждо езиково обучение, разработване на стратегии за управление на човешки ресурси.

4. Маркетинг – както може би се досещате, ключовите думи които ще бъдат засегнати в тази статия са: маркетинг в туризма, рекламни дейности и подобряване на информационното обслужване.

Ако желаете да получите по-подробна информация относно програмите, както и помощ и съдействие при разработването на проект и избор на подходящ консултант можете да се обърнете към екипа на Finansirane.eu, който ще се радва да отговори на всички Ваши въпроси.

Информацията в поредицата е любезно предоставена от Павлина Шопова – консултант и експерт в сферата на Европейското право, възможностите за финансиране от структурните фондове и директни грантове от Европейския Съюз към Модус Консулт

Finansirane.eu предлага на всеки който желае да публикува статия на определена тема свързана с възможност за финансиране да го направи.

302 Comments
 1. Reply
  Красимир Мальов 16.09.2021 at 14:21

  Здравейте след много търсене най сетне попаднах и на вас .Въпросът ми е такъв имам огромно желание да закупя къща за гости във Ловешка област община Троян . Избрал съм и няколко такива със всички регистрации за къщи за гости или отдаване стай под наем . Но цените са непосилни за мен във момента и въобще .А имам огромно желание да притежавам такава къща за гости и да бъда във услуга на хората който ще я посещават .Освен това любовта ми към планината и чистият въздух и прекрасната природа и релакса която предлага тя ме кара да търся начини за да осъществя мечтата си .Прегледах вашата карта и установих че една от къщите попада във региона за развитие на селският туризъм ,другата се намира също във община Троян село Бели Осъм . има и други къщи за гости но при тях нещата са по сложни защото тепърва трябва да се вадят документи и разрешителни за такъв род туризъм . Искам да подчертая че имам и регистрирана фирма от 4 години като продажби на стоки за бита и домашни потреби и всичко което не е забранено със закон във България . Но моята мечта е да започнем семеен бизнес заедно със жената и децата ми и внуците за във бъдеще които живеят във друга държава и във последствие те да продължат това което сме започнали като идея . Та въпросът ми е може ли да получа финансиране за тази моя идея и какви са условията за кандидатстване ,като мисля че за целта ще се избегне и правенето на проекти . Тук по горе прочетох че максималната сума за финансиране е до 200000 евро но на мен ще ми са достатъчни по малко от половината на таз сума . А също тук прочетох че финансирането е безвъзмездно . Вярно ли е това ? Предварително ви благодаря за отговора който ще получа от вас .

 2. Reply
  Моника Атанасова 01.02.2021 at 13:18

  Здравейте!
  Бихте ли могли за ми кажете дали с. Енчец, община Кърджали, област Кърджали влиза в обсега на Програмата за развитие на селските райони за 2021 г. Бих искала да изградя тук къща за гости, тъй като под самото село се намира язовир Кърджали, който целогодишно се псещава от голям брой туристи и рибари. Самото място е много екзотично, заобиколено от борова гора, а наоколо има много исторически места, които могат да се посетят.
  Благодаря предварително!
  Бъдете здрави!

 3. Reply
  Александра Маркова 23.05.2017 at 15:23

  Здравейте,
  В момента разработвам сайт, даващ информация за подходящи 2,3 дневни дестинации до известни и не толкова известни райони в страната. Информацията обхваща : как да се стихне до там, какво може да се разгледа-местни туристически и културни забележителности, екопътеки и т.н, къде може да се отседне, като всичко е със снимков и видеоматериал. Мога ли да получа финансиране за доизграждане на сайта като платформа, където всеки регистриран потребител да може да качва информация, превод на съдържанието на няколко езика, както и финансиране за модификацията му като мобилно приложение?

  • Здравейте,
   много е важно да знаете, че всяка инвестиция, която бива финансирана с европейски средства, следва да покаже, че е рентабилна и да генерира приход.
   Тази идея би могла да бъде финансирана по Програмата за селски райони, но първо трябва да излезе Наредба,с която да бъдат регламентирани условията за кандидатстване и допустимост по мярка 6.4 от Програмата.

 4. Reply
  Костадин станев 31.01.2017 at 16:30

  Здравейте имам къща в село крушето обл. В.Търново със около200квадрата склад с мога ли да кандидатствам понякоя програма за него

  • Здравейте,
   стана ясно, че инвестициите в къщи за гости са допустими за финансиране по мярка 6.4, но при изключително ограничени условия. Предстои да бъде изготвен списък с райони, които по икономическо и статистическо значение са с алтернативен туризъм. Към момента този списък не е актуален, но се надяваме, че до средата на година ще има поне негов проект – публикуван за обществено обсъждане.
   Мярката предстои да отвори за прием през ноември 2017г., но предвид политическата ситуация в страната е възможно да остане за първото тримесечие на 2018г.

 5. Reply
  Светлин Братанов 11.01.2017 at 22:36

  Здравейте,

  Имам парцел в село Крушевец и парцел в село Маринка, мога ли да кандидатствам за субсидия за селска къща за гости.
  Благодаря.

  Светлин

  • Здравейте,
   стана ясно, че инвестициите в къщи за гости са допустими за финансиране по мярка 6.4, но при изключително ограничени условия. Предстои да бъде изготвен списък с райони, които по икономическо и статистическо значение са с алтернативен туризъм. Към момента този списък не е актуален, но се надяваме, че до средата на година ще има поне негов проект – публикуван за обществено обсъждане.
   Мярката предстои да отвори за прием през ноември 2017г., но предвид политическата ситуация в страната е възможно да остане за първото тримесечие на 2018г.

 6. Reply
  Витка Трендафилова 27.07.2016 at 10:41

  Като гледам община Смолян е изключена отвсякъде!
  По коя мярка бих могла да кандидатствам?

 7. Reply
  Витка Трендафилова 29.06.2016 at 13:33

  Защо община Смолян е изключена от програмата за развитие на селските райони?

  • Здравейте,
   община Смолян е изключена от допустимите за финансиране селски райони, тъй като в този списък попадат общини с население под 30 000 души. Община Смолян е с повече от 30 000 души и затова не е в списъка.

 8. мога ли да участвам по програма къща за гости в с.Лешко или падеж община благоевград

  • Здравейте,
   посочените от Вас места, находящи се в община Благоевград, не са допустими за финансиране по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони.

 9. Reply
  Радосла Русев 28.12.2015 at 10:49

  Здравейте,
  имам хотел в с.Тюленово до 20 стаи.Искам да попитам , мога ли да кандидатствам по програмата , за изграждане на спа център към хотела, за целогодишно ползване

  • Здравейте,

   бихте могли да кандидатствате по Програма за развитие на селски райони- мярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.

 10. Здравйте може ли да получа финансиране за околосветско пътешествие ако то е на стойност 5000 лева. С цел запознаване с 5 държави и тяхното развитие на туризъм.

 11. Здравейте
  Аз искам да попитам дали може кандидатствам по тази програма.Имам парцел в Добринище община Банско искаме за си направим малак хотел или сем.Каща.
  И какви са процедурите ако може….
  Благодаря

 12. Reply
  Бисерка Илиева 23.07.2015 at 14:41

  Здравейте!Живея в село Бели брод,Монтанска обл.Искам да попитам възможно ли е финансиране за развитие на селски туризъм-селото ни е разположено на брега на река Огоста и река Рибине,която при нас се влива в Огоста.В река Рибине има водни лилии и красива природа.Също е удобно и за риболов.Имаме къща с голяма градина,която бих желала да ремонтирам за посетители и построя басейни и летен бар.Можем да използваме продукти собствено производство.В селото има и други хора,които се интересуват от темата-може да се създаде цяло селище.

  • Reply
   Ивайло Янков 24.07.2015 at 8:32

   Здравейте Бисерка,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Бойчиновци е сред приоритетната за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 13. Reply
  Теодора Христова 01.06.2015 at 11:45

  Здравейте! Семейството ми има новопостроена къща в гр. Тетевен. Бих искала да попитам възможно ли е финансиране на преустрояването на част от къщата в стаи за гости, а целият първи етаж да се превърне в галерия на тетевенски художници, резбари и др. местни творци. Благодаря Ви! Прекрасен ден!

  • Здравейте Теодора,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Тетевен е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 14. Reply
  Петя Ангелова 31.05.2015 at 17:15

  Здравейте!
  Имам къща на 15 км. от гр. Русе, искам да я направя Зелена къща за гости,свързана с велотуризъм. Мога ли да кандидатствам по някоя от програмите за финансиране от ЕС.
  Имам намерение и желание да включа гостите в производството на част от земеделската продукция.
  Петя Ангелова

  • Reply
   Ивайло Янков 01.06.2015 at 9:06

   Здравейте Петя,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“ при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Русе, а те са както следва: Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле, Ценово
   За повече и по подробна информация запоявайте при нас.

 15. Reply
  Павлина 22.04.2015 at 17:23

  Здравейте, кога се очаква да отвори мярка 6.2?

 16. Здравейте!

  Имам ли право на субсидия за развиване на туризъм в гр. Велико Търново.
  В частност, къща за гости до 3 етажа. Искам да закупя къща в град Велико Търново и да я превърна в къща за гости.

  • Reply
   Ивайло Янков 23.03.2015 at 12:36

   Здравейте Толин,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана на територията на община Велико Търново.

 17. Reply
  Нели Асиова 08.02.2015 at 10:27

  Здравейте! Моля да ми разясните имам ли право на финансиране и по коя програма. Имам къща на два етажа във Велинград и имам желание да я превърна в „Къща за гости“. Първият етаж е ремонтиран , но се затруднявам с ремонта на втория. Мога ли да кандидатствам за отпускане на средства и по коя програма. Предварителни Ви благодаря!

  • Reply
   Ивайло Янков 09.02.2015 at 14:51

   Здравейте Светлин,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като с Тюленово е изключено за финансиране.

 18. Reply
  Светлин Илиев 06.02.2015 at 9:53

  Здравейте !
  Имам къща за гости в с. Тюленово/Шабла с 5 стаи и проект с разрешение за строеж на още 12 стаи. Искам да преустроя бизнесът си в старчески дом .Въпросът ми е по коя мярка бих могла да кандидатсвам .
  Синът ми е на 27г. има наследствена къщ в с. Красен с 4дка двор,той по каква мярка може да кандидатства ?
  Благодаря предварително!
  Поздрави !
  С. Илиев

 19. Здравейте. Имам фирма за автобусни превози, но желая да се включа в някоя програма за развиването й. Коя може да е тази програма и кога е възможно да се случи това?

  • Reply
   Ивайло Янков 02.06.2014 at 10:18

   Здравейте Тони,

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас! Дейността за която искате да кандидатствате може да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ, при положение, че се намира под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310

 20. Reply
  Данислав Антов 29.05.2014 at 11:38

  Здравейте,село Маноя, община Дряново, окръг Габрово там имам около 15 декара незасята земя и 2 големи къщи .Дали мога да кандидатствам по дадени проекти?

  • Reply
   Ивайло Янков 30.05.2014 at 10:13

   Здравейте Денислав,

   Може да кандидатствате по програма „Развитие на селските райони“

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 21. Община Доспат, обл. Смолян влиза ли в списъка на общини с приоритет

  • Reply
   Ивайло Янков 28.05.2014 at 9:04

   Здравейте Кристина,

   Община Доспат е сред приоритетните за програмата и Вие може да кандидатствате с проект за финансиране.

 22. Reply
  Ивайло Янков 20.12.2013 at 14:36

  Здравейте Ивелина,
  Исканата от вас би могла да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
  Моля заповядайте при нас за повече и по подробно разяснение за да можем правилно да определим дали е допустима дейността или не.

 23. Reply
  Ивелина Дмитрова 19.12.2013 at 15:34

  Здравейте,

  Прочетох всичко до тук и отдавна следя вашия сайт, който вярвам е от изключителна полза на много хора. Искам да попитам дали чрез програмата за „Развитие на селските райони“ може да се кандидатсва с услуги, свързани с туризма, например фирма за обучения на персонала от различни нива, сертифициране на персонала от международни организации, консултации на къщите за гости за оптимизиране на приходите например и др такива дейности? И още един въпрос-тъй като имам идеи в различни сфери и още не съм сигурна в коя сфера да се наоча, но все пак колко би струвала вашата консултация за оформяне на проекта от начало до край?

 24. Здравейте г-н Янков,
  притежавам къща в село Стрелково, община Кайнарджа, Силистра с около 6 декара двор. Моля отговорете ми дали селото попада в списъка за участие в проект за финансиране? Благодаря ви!

  • Reply
   Ивайло Янков 21.11.2013 at 13:37

   Здравейте Маргарита,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Кайнарджа е сред приоритетните за програмата.

 25. Reply
  Антони Христов 14.05.2013 at 7:56

  Здравейте,
  Имаме фамилна къща,която е на името на майка ми по нотариален акт в село Варвара, община Септември, окръг Пазарджик.В съсетство има парцел, който е 2 декара на наши роднини, с който сме разговаряли за закупуване.
  Село Варвара е известно с минералните си бани и плаж с топла минерална вода възможностите за туризъм до връх Милеви скали.От тук минава и теснолинейката за Банско и Добринище, като пътя е много живописен.
  Моля да ми кажете може ли да участвам по програма за развитие на алтернативен туризъм и за финансиране за ремонт и преустройство на къщата за която имаме издадена виза от община Варвара за строеж

  • Reply
   Ивайло Янков 24.05.2013 at 15:10

   Здравейте Антони,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма ‚Развитие на селските райони“, тъй като община Съединение е сред приоритетните за програмата. Моля заповядайте при нас за повече и подробна информация след 31 май, тъй като в момента сме в кампания по входирането на проекти.

 26. Reply
  Антони Христов 14.05.2013 at 7:45

  Здравейте,
  Имаме фамилна къща,която е на името на майка ми по нотариален акт в село Варвара, община Септември, окръг Пазарджик.В съсетство има парцел, който е 2 декара на наши роднини, с който сме разговаряли за закупуване.
  Село Варвара е известно с минералните си бани и плаж с топла минерална вода възможностите за туризъм до връх Милеви скали.От тук минава и теснолинейката за Банско и Добринище, като пътя е много живописен.
  Моля да ми кажете може ли да участвам по прорама за развитие на алтернативен туризъм за финансиране за ремонт и преустроиство на късхтата за която имам издадена виза от община Варвара за строеж

 27. Здравейте,
  имам въпрос относно изискванията за финансиране по програма Развитие на селските райони. При преглеждане на информацията относно мярка 313 в програмата се натъквам на изискването да съм регистрирано юридическо лице с нестопанска цел. Имам недовършена къща на 2 етажа + тавански стаи, която искам да устроя като къща за гости в гр. Сапрева баня. До колкото знам общината попада сред приоритетните за програмата. Моля за информация – дали разглеждам погрешна мярка и има ли начин за финансиране на физически лица или евентуално юридически със стопанска цел? Ако да – може ли да ме насочите към коя мярка от програмата да се обърна за да се запозная с изискванията. Благодаря предварително.

  • Reply
   Ивайло Янков 11.09.2012 at 13:14

   Здравейте Ивайло,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, а не 313. По мярка 311 се кандидатства с фирма, която се регистрира специално за целите на програмата.

   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

   Поздрави,

 28. Reply
  Кристина 29.06.2012 at 14:09

  Здравейте искам да знам с. Петревене община Луковит попада ли в списъка на мярка 311 за подпомагане на селски туризъм? Какво трябва да направя за да кандидатствам и Вие може ли да ми съдействате?
  Благодаря предварително за отговора .

  • Reply
   Ивайло Янков 02.07.2012 at 8:27

   Здравейте Кристина,

   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност, тъй като село Петревене попада под обхвата на община Луковит, която е сред приоритетните за програмата.

   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

 29. Reply
  Ивайло Янков 16.03.2012 at 14:54

  Здравейте Елена,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност, тъй като село Добриново попада под обхвата на община Карнобат, което е сред приоритетните за програмата.

  Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално

  За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

  • Reply
   Elena Dimitrova 17.03.2012 at 9:10

   Благодаря ви за отговора надявам се да се срещнем скоро !!!

 30. Reply
  Elena Dimitrova 16.03.2012 at 11:45

  Здравейте искам да знам с. Добриново община Карнобат попада ли в списъка на мярка 311 за подпомагане на селски туризъм? Какво трябва да направя за да кандидатствам и кой може да ми съдейства?

 31. Здравейте Зорница,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 тъй като община Средец е сред приоритетните за програмата.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 32. Reply
  Зорница Петрова 19.08.2011 at 13:52

  с. БОГДАНОВО община Средец влизали в мярка 311,
  за подпомагане на селски туризъм

 33. Reply
  Ивайло Янков 15.02.2011 at 12:58

  Здравейте Нина,

  Село Българене попада под обхвата на община Ловеч, която не е сред приоритетните за програма „Развитие на селските райони“, Мярка 312 и Вие не може да кандидатствате с проект за финансиране.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 34. Господин Янков,
  Моля,отговорете ми по мярка 312 дали влиза с.Българене община Ловеч. Благодаря Ви

 35. Reply
  Ивайло Янков 31.01.2011 at 17:36

  Здравейте отново,

  Отговорено Ви е на посочения електронен адрес!

 36. Reply
  Nataliq Nikolaewa 31.01.2011 at 13:50

  А ако не е тайна как варира хонорара за извършване на тази услуга !

 37. Reply
  Ивайло Янков 31.01.2011 at 13:41

  Здравейте отново,

  Ние като консултантска компания изготвяме и консултираме целия процес. Имаме офиси в София и Шумен. Що касае Силистра не мога да Ви насоча!

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 38. Reply
  Nataliq Nikolaewa 31.01.2011 at 13:28

  Много благодаря за информатцията . ИСкам също така да попитам къде в община Силистра или някъде да полу4им конкретни вече насоки за самия проект и изработването му ! Доколкото съм информирана знам ,че в Силистренска община има някакво такова бюро което помага за изработване на проекти с конкретни насоки към ЕС Но не съм добре запозната бихте ли ми дали някаква информатция!

 39. Reply
  Ивайло Янков 31.01.2011 at 12:07

  Здравейте Наталия,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“,Мярка 312 тъй като село Подлез попада под обхвата на община Главница, която е приоритетна за програмата.

  Относно начина на изплащане на субсидията, Вие може да използвате авансово плащане от програмата в размер на 50% от субсидията при положение, че представите банкова гаранция. Другия начин е при завършване на цялата инвестиция, програмата да Ви възстанови средствата.

  На база вашите възможности, ние правим финансовата обосновка и кои от вариантите ще бъде по добре за вас.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 40. Reply
  Nataliq Nikolaewa 30.01.2011 at 20:36

  Здравейте . Искам да попитам имам идея за реконстукция на наша семейна къща в землището на село Подлез област Главинитца. Идеята е госттите на семейната къща да бъдат развеждане в туристическите атракции на цяла Добруджа както паметниции и музей така и фабрики а отделно да им се показжа нагледно бита и културата на самото тамошно население искам да попитам дали такава идея (разира още зародишна ) намира приложенние в програмите за финасиране . И финансирането на кой етам се извършва дали при старта или на финала .и някакви конкретни препоръки. Благодаря за вниманието

 41. Reply
  Велислав 25.01.2011 at 14:14

  Здравейте!Искам да попитам дали гр.Брацигово община Брацигово влиза в програмата за развитие на селските райони?
  Имам триетажна къща с голям двор,и искам да я направя семеен хотел.
  И как се процедира?

 42. Reply
  Ивайло Янков 18.01.2011 at 17:13

  Здравейте Ивайло,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране за довършителни работи по програма „Развитие на селските райони“,Мярка 312, тъй като село Говедарци попада под обхвата на община Самоков, която е приоритетна за програмата.

  Моля вижте следния материал: https://finansirane.eu/?p=160

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 43. Здр.Господин Янков имам къща за гости в Село Говедарци от втре сам иа направил но от вън не мога ли да кандидатцвам по проект за развитие на селскиа торизам.И какво триабжа да направа. Благодариа ви предварително.

 44. Reply
  Ивайло Янков 16.12.2010 at 11:41

  Здравейте,

  Няма някакви специфични изисквания. Трябва всичко да бъде съобразено с изискванията на програмата. Като допустимост може да се кандидатства, както се вика до ключ, стига всичко да е на един парцел. Що касае условията за кандидатстване може да ги видите в Наредба 29/мярка 312. Просто няма как тука да Ви обясня всичко.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 45. Здравейте отново!
  Проекта е за селска къща, идеята е да се оформи и подготви така, че да може да посреща туристи.Предполагам, че има някакви по-конкретни изисквания и условия към къщите за гости за да се кандидатства по горесочената програма.Работя в туризма, имам изградени контакти,каде да рекламирам и предлагам създадения на тази основа продукт (къща за гости и атракции).

 46. Reply
  Ивайло Янков 15.12.2010 at 15:28

  Здравейте г-жа Русева,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“, Мярка 312.

  Тъй като не знам за какво ще бъде проекта това мога да Ви кажа!

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 47. Здравейте г-н Янков! Имам имот в с.Добри дол, общ.Аврен, обл.Варна с готов проект, разрешително за строеж.Интересува ме какви са възможностите за кандидатстванепо програма „Развитие на селските райони“,Мярка 312.
  Предварително благодаря.

 48. Reply
  Ивайло Янков 15.12.2010 at 12:40

  Здравейте Александър,

  За да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“,Мярка 312 тъй като е основната за финансиране на такива проекти ще трябва избраното от вас място да е в една от приоритетните общини за програмата, както и да не попадат в следните курорти с развит масов туризъм, а те са както следва:

  „Списък на населени места и курортни селища с развит масов туризъм, които няма да бъдат подпомагани за туристически дейности“

  к.к.Албена, с.Ахелой, гр.Ахтопол, гр.Балчик, гр.Банско, с.Божурец, к.к.Боровец, с.Българево, гр.Бяла (област Варна), с.Варвара, в.с. Дюни, с.Езерец, в.с.Елените, с.Емона, гр.Каварна, с.Камен бряг, к.к. Камчия, гр.Китен, с.Кранево, с.Крапец, с.Лозенец, гр.Несебър, гр.Обзор, к.к.Пампорово, гр.Поморие, гр.Приморско, ММЦ-Приморско, с.Равда, с.Резово, в.с.Русалка, с.Св. Влас, с.Синеморец, к.к.Слънчев бряг, гр.Созопол, с.Топола, с.Тюленово, гр.Царево, с.Черноморец, гр.Шабла, с.Шкорпиловци

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 49. Reply
  александър 10.12.2010 at 22:06

  здравейте имам земя близо до морето и ме интересува дали мога да кандидатствам по някоя програма за къща за гости или хотел не съм запознат много селото е равадиново близо до созопол

 50. Reply
  Ивайло Янков 29.11.2010 at 13:27

  Здравейте Лъчезар,

  За съжаление не може да получите финансиране по програма „РСР“,Мярка 312 тъй като село Габрово попада под обхвата на община Благоевград, която не е сред приоритетните за програмата. Ако ще по програмата с проект за финансиране то трябва да се насочите към някоя от следните общини: Банско, Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово, Якоруда

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

1 2 3 6

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0