Начало / Акцент Евро Финансиране / Ферма за отглеждане на риби – ВЪЗПОЛЗВАЙ СЕ !

Ферма за отглеждане на риби – ВЪЗПОЛЗВАЙ СЕ !

До 30.07.2019 г.  се приемаха възраженията по повторното обществено обсъждане на документите за кандидатстване по мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ и вече сме в очакване, за стартирането на приема по мярката.

Консултантска фирма  novek  ни предоставя информация за успешно отчетен проект на фирма „ТЕРМО ЛИДЕР“ ООД , който предстои да получи окончателно си плащане по мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“.

Проектът е свързан с изграждане на рециркулационнa системa за отглеждане на зарибител до определени размери.

С въвеждането на рециркулационната система се постигат много добри характеристики на готовата продукция и много бърз темп на нарастване в контролирана среда. Чрез изпълнението на този проект сецели задоволяването на потребностите на пазара от зарибителен материал за деликатесeн вид риба – сом. Целевите групи са – производители на риба до пазарни размери. Проекта цели намаляване на дефицита от деликатесни видове риба и производство на качествен зарибителен материал с ниска себестойност. Основни дейности на проекта: създаване на маточно стадо, добиване на хайверни зърна, хранене с микро гранули, отглеждане и продажба на зарибител, сортиране на съответни грамажни групи, улов и продажба на зарибител.

Основната цел на проекта е отглеждане на качествен зарибител от деликатесен вид риба – сом в рециркулационна система. Намаляване на себестойността на продукцията и съкращаване срока на отглеждането с качествен гранулиран фураж е другата страна на нашата дейност.

Въвеждаме нов модерен начин на отглеждане на риба ( рециркулационна система ) с която се постига много добро качество на отглежданите видове в контролирана среда. Използването на качествен гранулиран фураж и спазването норми за екологично равновесие на водната среда, ще доведе до намалява не на себестойността на продукцията и съкращаване на срока и за отглеждане. С поддържането на маточно стадо в тази контролирана среда се постига репродуктивно – производствен процес с висока оцеляемост на зарибителя.

Предвидените разходи  за изграждането на  рециркулационнa системa за отглеждане на зарибител до определени размери са:

1.Извършване на строително монтажни дейности за рехабилитация на язовир „Оборище“;

2.Изграждане на рециркулационнa системa, която включва:

 

 • съд за интензивно отглеждане на едри риби;
 • съд за интензивно отглеждане на дребни риби;
 • Канализация и водопровод;
 • Аерационна система;
 • Утаител;
 • Пречиствателна станция за битови отпадъчни води;
 • уред за измерване на разтворен кислород;
 • Дифузори за аериране на съдове за интензивно отглеждане на риби;
 • Скари за повдигане на съдовете за интензивно отглеждане на риби;

3.Изграждане на Фотоволтаична система за осигуряване на електрическа енергия;

4. Закупуване и инсталиране на съоръжения у оборудване за подобряване безопасността и условията на труд:

 • Видеонаблюдение;
 • Водозащитно работно облекло;
 • Спасителни жилетки и пояси;

Освен разходите за изграждане на рециркулационнa система мярката покрива и разходите за подготовка на проектното предложение като: разходи за консултантски услуги, инженерни проучвания, изготвянето на технически проект и др.

Проектът по мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ на фирма „ТЕРМО ЛИДЕР“ ООД е на стойност 87625,64 лева.

Мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ финансира  50% от стойността и „ТЕРМО ЛИДЕР“ ООД получават  436 812,82 лева финансова помощ за реализирането на проекта си.

Ако желаете да реализирате ваша идея, но имате нужда  от финансова помощ, не се колебайте и се обърнете към доказалите се експерти от консултантска фирма novek .

novek обединява мрежа от специалисти, фирми и организации, създавайки инфраструктура, която може да предостави цялостно решение от А до Я. Това включва всеки аспект от подготовката до изпълнението на даден проект.

На посочените контакти може да си уговорите среща за безплатна консултация, на която да обсъдите възможностите пред Вас.

София 02 489 69 59 Пловдив 0879 373 335 Варна 0888 580 069

ВИЖ СЪЩО

За Вас животновъди – превантивни мерки

През номеври в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. беше добавена нова мярка 5 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.