19 рибарски групи получиха финансиране на туристически и културни обекти

Алея на занаятите в Обзор

Алея на занаятите в Обзор

Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция изплати 2 425 005 лева по 19  проекта, реализирани от  6 Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) и общини, по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

На МИРГ „Български Черноморски сговор – Бяла – Долни Чифлик – Аврен” – са преведени общо 289 885 лева за 4 проекта, свързани  с развитието на туризма, като един от тях е  екопарк  „Еника“ край гр. Бяла. Община Аврен е получила 193 702 лева за цялостно обновяване и развитие на територията с цел повишаване  качеството на живот в района.

На МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик“ са изплатени 339 289 лева за проекти, реализирани по местната стратегия за развитие,  с цел  запазване на културното наследство.

МИРГ „Поморие – Несебър“ е осъществила 4 проекта и е получила близо 476 000  лева. Субсидиите са спомогнали изграждането на екопътека в гр. Обзор, „Алея на занаятите“ в гр. Свети Влас, спортен комплекс и мобилна система за наблюдение и анализ на повърхностните води на Черно море.

485 427 лева са преведени на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак – Девин – Доспат“ за 2 реализирани проекта по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области”  за развитие на риболовния туризъм.  Община Девин е изпълнила проект  „Екологично възпитание в действие“ и е получила 81 883 лева субсидия.

В изпълнение на местната стратегия за развитие на МИРГ „Главница – Тутракан – Сливо поле“ са изградени информационен център и павилион за образователни занятия. Изплатената субсидия е 176 184 лева.

В гр. Царево и с. Синеморец са реализирани още 2 проекта по мярка 4.1 от ОПРСР, като преведената субсидия по тях е 382 732 лв.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0