“Grow Challenge 2011” − третият и последен етап от младежкия турнир по устойчиво предприемачество “3Challenge”

Тази събота – 14.05.2011г. – в Аулата на Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, се проведе “Grow Challenge 2011 − третият и последен етап от младежкия турнир по устойчиво предприемачество “3Challenge. Инициативата бе организирана от най-големия клуб по предприемачество в България − start it smart, с изключителната подкрепа на SuperHosting.BG

clip_image002[5]

Тази събота – 14.05.2011г. – в Аулата на Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, се проведе “Grow Challenge 2011 − третият и последен етап от младежкия турнир по устойчиво предприемачество “3Challenge. Инициативата бе организирана от най-големия клуб по предприемачество в България − start it smart, с изключителната подкрепа на SuperHosting.BG.

clip_image002Победителят от Seed Challenge 2010 − Станислав Минев, трябваше да докаже, че неговият проект „Udance” е устойчив бизнес, който генерира приходи системно. През целия ден основният въпрос беше „Ще успее ли Станислав Минев да намери 50 000 лв. за финансирането на проекта си?”.

Благодарение на подкрепата на Клуба, партньорите му и всички хора, подкрепящи каузата на “Grow Challenge 2011”, този социален експериемент се оказа успешен и в края на деня Станислав Минев получи чек за 50 016 лв. Парите ще бъдат постепенно инвестирани в реализацията на проекта му, а резултатите от това ще бъдат отразени в следващия етап на “3Challenge”.

“Udance” беше поставен в категория “People”, а в другите две категории „Planet” и „Profit” бяха представени съответно проектите „planetpreneur.org” (образователна платформа за предприемачество) и „reloyalty.com” (реална игра свързваща Топ 100 заведенията в града със съответстващите им клиенти).

clip_image004

Изключително голям интерес предизвика панела със start it smart Тop 10 предприемачи на тема:

“Коя е липсващата връзка между стартиране и инвестиране в родната екосистема?”

( от ляво на дясно : Влади Янков, Любоммир Русанов, Георги Шарков, Борис Колев, Боян Бенев, Георги Къдрев, Александър Ковачев и Петър Горялов)

Освен всичко останало бяха организирани и 3 Работилници на теми:

Продажби 2.0 и Гемификация водени от start it smart, а Петър Горялов от DreamersDo направи невероятна работилница на тема Лидерство.

В екосистемата от ментори на Grow Challenge са личности и организации като Георги Шарков от European Software Institute CEE, Влади Янков от 3DC, Ангел Лазаров от Институт по Невролингвистично Програмиране, Петър Горялов от DreamersDo, Ивайло Христов от Komfo, Димитър Пантелеев от make sense, Николай Михайлов от CGArt, Георги Къдрев от StockPodium, Светлан Станоев от Cisco Entrepreneur Institute, Димитър Конев от Finansirane.eu, Боян Иванов от WebEndians, Евгения Пеева от Заедно в Час, Бъдеще Сега, Боян Бенев, Борис Колев, eNinja.bg, New Balkan Law Office, Bulgarian Business Angels Network.

clip_image006Целта на Grow Challenge е да вдъхнови инвестирането в младите хора на България, защото колкото повече хора стартират бизнес, толкова повече бизнес ще има за всички.

На уеб сайта на Клуба можете както да гледате запис на събитието, така и да получите информация за предстоящите проекти на клуба:

  • LeanSpark Sofia на 4-ти юни 2011 г.;
  • Webit StartUP Village по време на Webit, 26-27 октомври 2011 г.
  • Seed Challenge 2011 : Business Mechanics Competition

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0