БАБХ унищожи само през септември над 52 хил. килограма храни

Инспекторите на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) възбраниха и насочиха за унищожаване през септември 473,27 кг храни от животински произход, открити в търговската мрежа на дребно и в заведения за обществено хранене. Стоките са били с изтекъл срок на годност, промяна в органолептиката, без етикет на български език или с липсващ етикет, както и за без документи за произход. Заедно с тях са възбранени 3750 кг отработени мазнини, 64,12 кг. храни от неживотински произход (ядки, течен шоколад, замразена царевица, слънчоглед ) за липса на етикет и други.

 

От предприятия и складове за търговия на едро са унищожени 51 615,3 кг. (51 тона) храни от животински и неживотински произход.

През септември от БАБХ са съставили 142 акта и са издали 713 преписания.

Общият брой затворени обекти с временно преустановена дейност е 6. Те се намират в Ямбол, Плевен,  Добрич и в София.  Причините за издаване на Заповеди за спиране дейността на обектите са относно лошо хигиенно състояние и неизпълнение на връчени предписания. и несъответсвия свързани със сграднен фонд.

Само през изминалата седмица инспекторите към отделите Контрол на храните към БАБХ са възбранили и насочили за унищожаване 110,7 кг. храни от животински произход (млечни и месни продукти, пилешки  бургери, кренвирши, месни консерви и свинско месо).

Във връзка с извършваните извънредни проверки в кухненски блокове на детски ясли, детски градини и детски млечни кухни през изминалата седмица са извършили 185 проверки, при които за установените несъответствия са издадени 9 предписание и е съставен 1 Акт.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0