Бойко Борисов взе телефона, обществената поръчка за диагностика на чума падна

Българската агенция по безопасност на храните ще анулира обществената поръчка на стойност от над 360 хил. лв. без ДДС за доставка на продукти за диагностика на чума по дребни преживни животни. Това обяви на извънредна пресконференция директорът на агенцията д-р Дамян Илиев, съобщи БНР.

Взетите досега 8 хиляди проби ще се изследват в европейски лаборатории за сметка на Европейската комисия.

Обществената поръчка, спечелена от фирма „Глобул вижън 2018“, предизвика силен отзвук в обществото. Оказа се, че 28-годишният собственик на дружеството Никола Явахчов, който се занимава с поддръжка на компютри, е регистрирал фирмата съвсем наскоро, а от 1 август тя е получила пълномощно от френския производител на диагностични материали IDvet Genetics, Франция. В писмо до медиите Явахчов обяснява, че е подготвял 6 месеца договора с френския производител.

Анулирането на обществената поръчка е в резултат на намесата на премиера Бойко Борисов днес, който заяви пред медиите: „Ако са направили такъв заход и такава работа, ще анулирам конкурса и ще ги изгоня. Това мога да ви обещая, само да си взема телефона. Така че отговора може да го получите до края на деня“.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0