Бойко Борисов уволни земеделския зам.-министър Цветан Димитров и още трима

цветан димитров

Цветан Димитров

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Още преди първия протест миналата седмица Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) поиска оставките на Цветан Димитров, на директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров. Те също са освободени от работа в министерството по разпореждане на Борисов.

Досегашният съветник на Порожанов – Бойко Синапов, също си тръгва от министерството.

Днешният протест на овцевъди и козевъди пред МЗХГ бе организиран от НОКА. Срещу него се обявиха други животновъдни организации. Въпреки това, протестиращите се струпаха пред сградата на министерството, разляха мляко на плочите и запалиха вълна от овце. С виковете „Оставка“, събралите се дадоха 1 час на министър Порожанов да се откаже от поста и внесоха декларация в правителството. По-късно премиерът взе решение Димитров, Възелова, Праматаров и Синапов да бъдат освободени.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0