Бюджетът на схемите за обвързана помощ е 107 млн. евро

За обвързана подкрепа в България се използва 15% от директните плащания – 13% за животновъдство, зеленчукопроизводство и трайни насаждения и 2% за протеинови култури. Като абсолютна стойност за обвързана подкрепа за 2016 г. това поставя страната ни на 9-то място в Европейския съюз. Това бе съобщено по време на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство вчера.

През 2016 г. бюджетът за схемите за обвързана подкрепа е нараснал с над 107 млн. евро. Бюджетът за схемите за специфично подпомагане от  2010 г., е увеличен 10 пъти.

По схемите за обвързана подкрепа – плодове и зеленчуци се насочват над 79 млн. лева годишно и се наблюдава ясна тенденция на увеличение през периода 2007-2020 г.

От Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове предложиха държавата да подпомага с растителна защита  и при орехоплодните култури през зимния период.

От сектора  отбелязаха, че търпят големи загуби заради санкциите срещу Русия и очакват след тяхното отпадане да възстановят позициите си на руския пазар.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0