Бюджет ‘2017 на земеделското министерство намален заради реформи

Бюджетът на Министерството на земеделието и храните за 2017 г. е намален заради извършените във ведомството административни реформи. Става въпрос за прехвърлените на общините аграрни училища и преминаването на землищата към агенцията за кадастър. Това обясни вчера в Хасково земеделският министър Десислава Танева, която взе участие в официалното закриване на противопожарния сезон.

Десислава Танева успокои, че парите за фермерите се запазват в размера, който са имали и през настоящата година – над 300 млн. лв. Проектобюджетът на МЗХ ни удовлетворява“, каза министърът. Схемата за акциза за горива отново ще се прилага, допълни тя.

На събитието бе съобщена и статистиката за пожарите. За 2016 година общият брой на регистрираните горски пожари е 527, като опожарените територии са над 61 хил. На телефон 112 са постъпили повече от 5 100 сигнала до момента, като от  тях 20% са за пожари

„Благодаря на всички, които участваха в гасенето на горските пожари“, заяви министър Танева на церемонията за закриване на сезона. Тя изрази специална благодарност за съвместната работа на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на повечето от 2 000 доброволци, включили се активно при овладяването и потушаването на пожарите. Изказа и признателност към работата на горските служители, които професионално също изпълняваха своя служебния дълг.

На събитието присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗНП, инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на ИАГ, директорите на държавните горски предприятия, кметът на Хасково Добри Беливанов и Станислав Дечев, областен управител на Хасково, както и народните представители Румен Желев и Евгения Ангелова.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0