Вероятно наесен ДФЗ ще подпише първите договори с бенефициенти по мярка 4.1

Най-вероятно през есента ДФ „Земеделие“ (ДФЗ) ще подпише първите договори по мярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства“. Причината е в това, че при доста от проектите, които събраха 53 точки, са предвидени значителни строително-монтажни дейности, инвестицията в които достига 65% от цялата предвидена в проекта. При планирани 65% строително-монтажни разходи, кандидатите са получили допълнителни 10 точки при ранкирането, пояснява електронното издание „Синор“.

Забавянето на сключването на договори между бенефициентите и ДФЗ идва от това, че от фонда в момента изискват допълнителни документи по проектите със строително-монтажни работи. Доста от кандидатите неправилно са изтълкували, че строителството на път или на административна сграда може да се финансира по мярката. А това означава, че някои от класираните 866 проекта със сигурност ще отпаднат.

От друга страна, капацитетът на администрацията на фонда е такъв, че повече от 200 проекта месечно не могат да се обработят.

Припомняме, че през март от фонда обявиха, че одобрените по мярката проекти са 866 със заявена субсидия от 603.6 млн. лв., които надхвърлят с 30 на сто финансовата рамка по втория прием на мярка 4.1. При кандидатстването по 4.1 от 26 октомври  до 7 декември 2016 г. бяха депозирани 3 165 заявления с общ размер на заявената финансова помощ от близо 1,5 млрд. лв.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0