ВИА ЕКСПО ОРГАНИЗИРА ТРИ ПАРАЛЕЛНИ ИЗЛОЖЕНИЯ И КОНФЕРЕНЦИИ В ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР – СОФИЯ

Общините и бизнесът все повече се нуждаят от екологични и рентабилни решения в своята дейност. В тази връзка, Виа Експо организира – в София – от 5-ти до 7-ми Април, три паралелни конференции и изложения, на които ще бъдат представени ресурсноефективни решения за градове, енергетика и управление на отпадъци:

 1. Енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ);
 2. Управление на отпадъци (Save the Planet);
 3. Интелигентни градове (Smart Cities).

Събитието предлага отлична възможност за директна среща и обмяна на опит – с експерти от европейски структури; български институции; водещи фирми – производители и вносители. В конферентната програма ще вземат участие на 43-ма лектори, като основни акценти ще бъдат:

 • Интегриране на възобновяемата енергия, в системата на централизираното отопление на градовете;
 • Как да оползотворим потенциала на геотермалната енергия?;
 • Клъстерите – успешна форма за внедряване на иновации и предприемачество – сесия на „Иновация Норвегия“;
 • Интелигентен градски транспорт, с решение от Calypso Networks Association;
 • Устойчива архитектура – добри практики;
 • Превръщане на отпадъците в ресурс, в хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство – лектори от „Европейска асоциация за биогаз“, ProPellets и др.

 

Директни изложители от 14 държави

За първи път ще бъдат показани компоненти за пасивни къщи и уреди за възстановяване на въздушни течове в топлинната обвивка на сградата. Производители ще популяризират изолационни покриви и панели за жилища – за промишлени и селскостопански постройки; LED осветление.

Биоенергията е отново във фокус, като посетителите ще имат възможност да научат повече за предимствата на топлоцентралите на биомаса и когенерационни системи с усъвършенствани характеристики; линии за производство на пелети и брикети. Сред експонатите ще бъдат и висок клас соларни панели; устройства за съхранение на енергия и системи за автономно електрическо захранване; ще бъде представено и ново поколение геотермални помпи, които намаляват разхода на енергия с 80%.

Голям интерес ще предизвика и най-малкото в света безжично (WiFi) реле за управление на електрически уреди, както и интелигентна система за управление на електроенергия; вода; газ и улично осветление. Компании от Италия и Германия пък, ще представят високотехнологични IT продукти и решения за управление на автомобилния парк.

Водещи компании, в сферата на рециклирането, ще представят и популяризират оборудване за рециклиране на индустриални и битови отпадъци; съдове за разделно събиране и компостиране; специализирани автомобили за сметосъбиране и др.

Как можем да заявим участие?

За да заявите участие, в някоя от изброените конференции, е достатъчно да попълните регистрационната форма – за избраното от Вас изложение или конференция => всички изложения. В линковете по-долу, ще може да откриете повече информация, програмата на събията и регистрационна форма – за всяко изложение/конференция по отделно:

 1. Енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ);
 2. Управление на отпадъци (Save the Planet);
 3. Интелигентни градове (Smart Cities).

Ако все още имате въпроси, относно изложенията, бихте могли да се обърнете както към нас, така и към организаторите на събитието – Виа Експо.

Организатор: www.viaexpo.com

Медиен партньор: Finansirane.eu

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0