Делегация от земеделската комисия в Европейския парламент пристига за среща с министъра, фермери и организации

Евродепутатите от Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП са на посещение от 29 до 31 октомври по покана на българските им колеги Момчил Неков и Владимир Уручев 

биоземеделиеЕвродепутати от Италия, Германия, Белгия, Испания, Франция и Полша, които са членове на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) към Европейския парламент (ЕП) ще бъдат на официално посещение в България между 29 и 31 октомври по покана на българските си колеги Момчил Неков и Владимир Уручев.

“От 2015 г. настоявам за посещение в България. Радвам се, че това ще стане факт, с което ще покажем, че България освен всичко друго, предлага качество и уникални продукти”, коментира Момчил Неков.

Работната им програмата включва срещи с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и представители на министерството, както и среща с неправителствени организации от земеделския сектор. Членовете на  Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) към ЕП ще се  срещнат и с български депутати, представители на ресорната комисия в Народното събрание.

Делегацията ще има възможност да се запознае с различни производства на български традиционни и био продукти в страната. Ще бъдат посетени стопанство за производство на биоплодове и зеленчуци, дестилерия за розово масло и масло от лавандула, пчелин над Калофер. Членовете на ЕП ще посетят винарска изба в Асеновград и ще имат възможност да дегустират български вина.

„Искаме да покажем на колегите традиционни български производства, да видят българското качество и усетят българския вкус“, каза още Неков.

Целта на работното посещение е да даде възможност на членовете на Комисията по земеделие и развитие на селските райони да се запознаят с опита и предизвикателствата, които срещат българските власти и земеделски производители във връзка с изпълнението на Общата селскостопанска политика на ЕС, както и техните позиции и предложения за бъдещото й развитие след 2020 г.

На 31 октомври 2018 г. от 13.00 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124) в София ще се състои пресконференция на членовете на Европейския парламент от Комисията по земеделие и развитие на селските райони Чеслав Адам Шекерски, председател на комисията, Момчил Неков и Владимир Уручев.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0