Десислава Танева иска среща с министър Бозуков чрез премиера, той ще съдейства след изборите

МЗХПремиерът Огнян Герджиков ще съдейства за провеждането на експертна среща между екипите на ПП „ГЕРБ” и Министерството на земеделието непосредствено след парламентарните избори на 26 март. Готовност за това той изрази в писмо до председателя на партията Бойко Борисов. Това посочва в отговор на писмо на предишния земеделски министър Десислава Танева и зам.-министрите Васил Грудев и Цветан Димитров до служебния премиер проф. Огнян Герджиков.

В писмото си те изразяват притеснения, че спирането на прием на нови кандидати по мерки 10 „Агроекология и климат“ и 11 „Биологично земеделие“ е предизборна манипулация, която реално може да навреди на земеделците и да компрометира провеждането на Кампания 2017 по директните плащания.

Огнян Герджиков припомня, че воден от убеждението си, че за просперитета на страната показател и гарант е именно развитието на земеделското стопанство, е отговорил на всяко искане в рамките на мандата на служебното правителство за лична среща с представители на различни земеделски производства. „Следя отблизо, внимателно и непрестанно действията на Министерството на земеделието чрез фонд „Земеделие“ и останалите секторни програми в отговор на исканията и проблемите, заявени на тези мои срещи. Ангажиран съм безусловно с гарантирането на плащанията за земеделските производители, както и с изпълнението на всички технически и процедурни изисквания за тяхното осъществяване”, посочва Огнян Герджиков.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0