ДФЗ подписа първия договор за помощ за частно складиране на сирена

Той изчерпва 36% от българската квота 

Сирене1Първият договор по извънредната европейска схема за помощ за частно складиране на някои видове сирена вече е подписан, съобщиха от ДФ „Земеделие“. Срокът за кандидатстване изтече на 15 януари.

Договорът е за складиране на 247,154 тона млечни, които представляват 36% от българската квота по тази схема. Максималното количество на складираните сирена, отпуснато за страната ни, е в размер на 696 тона.

Подпомагането се прилага за частно складиране на сирена, произведени на територията на България, отговарящи на изискванията на Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти и с минимална възраст, съответстваща на периода на зреене, определен в технологичната документация на производителя или в националните стандарти.

По регламент на ЕК договорът за складиране по схемата се сключва за период от 60 до 210 дни. Финансовата помощ се изчислява на база 15,57 евро/тон на склад за постоянните разходи за складиране и 0,40 евро/тон на ден за складиране по договор.

Заявление за изплащане на помощта се подава в срок до 3 месеца след изтичането на договора за складиране. Средствата се изплащат до 120 дни след подаването на заявка за плащане, при условие, че кандидатът е изпълнил всички задължения по договора и му е извършена крайна проверка от ДФ „Земеделие“.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0